*Nettavisen.*

Reiseguide: Bydelene det er verdt å besøke i Tokyo

Reklame
Zebra crossing in Shinjuku, Tokyo at sunset Zebra crossing in Shinjuku, Tokyo at sunset.

Foto: Getty Images

Slik oppfyller du drømmereisen til Tokyo i 2020.

03.01.20 16:52

Det er trygt å si at Tokyo er en av verdens mest fascinerende byer under konstant utvikling. Storbyen har vokst drastisk fra å være en fiskerlandsby til å bli et av verdens førende økonomiske sentre.

I dag rommer Tokyo nesten 37 millioner innbyggere i hovedstadsområdet alene. Kjent for å være verdens største by med verdens høyeste forventede levealder. Kanskje ikke så rart når de har langt mer fisk i kosten enn oss nordmenn. Det konsumeres nemlig over 17 milliarder tonn fisk i Japan hvert år.

Årets sommer-OL arrangeres for første gang i Tokyo mellom 24.juli og 9.august. I tillegg viser fersk undersøkelse at nordmenn drømmer om å reise til Tokyo i 2020, ifølge Nettavisen Nyheter.

Med årene har Tokyo blitt et populært reisemål, og det er lett å forstå hvorfor: Japan har noe for alle, fra verdens beste sushi til Instagram-vennlige selfiemuligheter. I Tokyo kolliderer tradisjon med popkultur, der du kan vandre rundt antikke templer før du slår ut håret på en karaokebar.

Her bor du i nærheten av New National Stadium.

Søk flybilletter til Tokyo her.

Storbyen er fordelt i hele 23 distrikter, så hvor skal du begynne? Her er fire bydeler du må sette på listen din om du reiser til Tokyo.

Klikk på bildet for å forstørre.  

Foto: Getty Images

Shibuya: Det kuleste kaoset du har sett

Den fargerike bydelen Shibuya er bedre kjent fra filmen «Lost in Translation», og huser verdens travleste fotgjengerovergang. Bydelen ser ut som New York med japanske skilter, og myldrer av urban og trendy ungdom.

Når du er i denne bydelen bør du få med deg Center Gai - en smal gate som huser Japans unge motedesignere, og er fullpakket av klesbutikker, musikkbutikker og spillhaller.

Sjekk også ut Bunkamura, som er et kunstmuseum og scene for byens film og teaterstykker. Hikarie er en massiv bygning bestående av restauranter, gallerier og teatre. I denne bydelen kan du bo rimelig på dette flotte hotellet som ligger rett i nærheten av Yoyogi-parken, eller slå på stortromma og overnatt på det eksklusive hotellet Cerulean Tower Tokyu Hotel.

3 hotellperler i Shibuya:

Cerulean Tower Tokyu Hotel

Shibuya Hotel En

Century Southern Tower Hotel

Klikk på bildet for å forstørre. Crape and ice cream vendor at Harajuku Tokyo, Japan - May 14, 2015: Crape and ice cream vendor at Harajuku's Takeshita street, known for it's Colorful shops and Punk Manga - Anime overall look. with people

Iskremselger på Harajuku's Takeshita street, kjent for sine fargerike butikker og Punk Manga, hvor de kler seg som anime figurer.  Foto: Getty Images

Harajuku: Virkelighetens tegneserie

Harajuku-området er blitt verdenskjent som Japans sentrum for gatemote. Opprinnelig refererer Harajuku til gatene og bydelene rundt togstasjonen Harajuku Station, men i de siste årene har Harajuku også blitt et synonym for den helt spesielle og kreative tenårings-og motekulturen i området.

Her er det snakk om unge mennesker utkledd som rollefigurer fra spill, serier eller bøker, etterlikning av artister eller kjendiser, eller bare påkledning i egen spesiell stil. Denne trenden gjør området attraktivt for turister, og vi garanterer at du vil ha vanskeligheter med å la være å stirre.

3 hotellperler i Harajuku:

Hotel Allamanda Aoyama Tokyo

Trunk Hotel

Hotel Koe Tokyo

Klikk på bildet for å forstørre.  

Foto: Getty Images

Shinjuku: Karaokerommene under neonlysene

Området Shinjuku er svaret på det klassiske Japan. Området prydes av store parker med shintotempler og botaniske hager.

Tar du en tur til Metropolitan Goverment Building som ligger i området, kan du (helt gratis) stige opp i høyden og oppleve den flotte utsikten av Fujifjellet.

Beveger du deg nedover de rolige smågatene som ligger parallelt med hovedgatene i området, finner du små og intime spisesteder og barer som vil gi deg en opplevelse utenom det vanlige. Sjekk også ut Shinjukus shoppingområde, hvor du finner store varehus som for eksempel Isetan.

Det er ingen Tokyo-ferie uten en tur til karaokebar. Noen av de mest kjente karaokekjedene er Karaoke-kan, Big Echo, Adores, Joysound og Shidax. Og det er i Shinjuku du finner de aller beste, deriblant den populære karaokebaren Joysound.

3 hotellperler i Shinjuku:

Hilton Tokyo

Hyatt Regency Tokyo

Shinjuku Granbell Hotel

Klikk på bildet for å forstørre.  

Foto: Getty Images

Minato: Det sentrale Tokyo

Bydelen Minato blir sett på som det sentrale Tokyo, og er kjent for sin miks av kunst, mote og kultur.

Det er her du finner kjente attraksjoner somt Tokyo Tower, Roppingi Hills (et moderne underholdnings-og shoppingkompleks) og Zōjō-ji Temple - et eldgammel vakkert buddistisk tempel.

Gå tur langs Regnbuebroa for å få med deg en av Tokyos mest kjente utsikter. Det tar omtrent 25 minutter å gå tur gjennom broa som strekker seg til øya Odaiba - en kunstig øy og et høyteknologisk underholdningsstrøk. Odaiba har i tillegg flere kjøpesentre, blant annet Aqua City og VensusFort. Her bør du få med deg det futuristiske bygget Fuji Television.

3 hotellperler i Minato:

The Prince Park Tokyo

InterContinental Ana Tokyo

Hilton Tokyo Odaiba

Klikk på bildet for å forstørre.  

Rainbow Bridge som strekker seg over til øya Odaiba. Foto: Getty Images

Viktig å vite

Alle reiseguider sier at den enkleste måten å komme seg rundt i Tokyo på er med t-banen, men om du har tenkt til å følge dette er det er par ting du bør forberede. Kjøp med et kart fra Norge! Alle kart der nede er på japansk, og de er ikke enkle å skjønne.

Skal du klare å finne frem på egenhånd er du avhengig av et norsk kart. Her er det rekorder av små smug og trange bakgater så det er veldig enkelt å gå seg vill. Om du skal være helt sikker på at du kommer frem til rett tid så anbefaler vi taxi. Dette er ganske billig og alle har taksameter så du behøver ikke å avtale pris på forhånd.

Vi kan også nevne at det ikke er noen som helst form for tipse-kultur i Japan. Om du gir litt ekstra penger, enten det er i taxien eller på restauranter, vil de bli overrasket og mest sannsynlig spørre deg om det er riktig.

Ikke glem: Man skal slurpe når man spiser nudler. Alt annet regnes som uhøflig.

Klikk på bildet for å forstørre. Shibuya Crossing Most alive place in Tokyo,Shibuya crossing

  Den mest livlige gaten i bydelen Shibuya. Foto: Getty Images

Reisen til Tokyo

Det er ingen direkte fly fra Norge til Tokyo. Normal vil bør du regne en reisetid på 14-16 timer, inkludert mellomlanding.

Søk flybilletter til Tokyo her.

Denne saken er uavhengig skrevet av Nettavisen. Lenkene i saken fører til aktører som betaler en andel av hva du kjøper for tilbake til Nettavisen. Disse pengene finansierer driften av den journalistiske delen av avisen vår.

Annonsebilag