*Nettavisen.*

Reisetrender for 2020

Reklame
 

Foto: Getty Images

Det anerkjente reiselivsmagasinet, Condé Nast Traveller, har lansert en liste på ti reisetrender til neste år.

21.01.20 13:58

Det nye året er rett rundt hjørnet, og da er det naturlig at nye trender oppstår. Kanskje blir det #naking på deg i 2020, eller en tur til verdensrommet?

Miljøvennlige ferier blir i hvert fall i vinden som aldri før. Grønnere reiser blir årets største trend, i lag med en flust av veganske hoteller. Her er ti reisetrender du bør bemerke deg.

Reise med buss i 2020? Finn bussbilletter her.

1. Romturisme

Romfartfirmaet Virgin Galactic har allerede lansert bilder av sitt nye avgang på Spaceport America i New Mexico. Her vil de aller første amatørreisende gjøre seg klare til sin første stigning om bord romfarøyet VSS Unity.

Amazon-grunnlegger, Jeff Bezos, håper på lansere et romfly av New Shepard-fartøyet innen 2020, for å forberede sine første romturister. I tillegg planlegger rakettprodusenten Space X å ta en japansk milliardær rundt månen i 2023.

Det er også planer om å sende 100 betalende jordboere i uken, for å besøke det aller første romhotellet innen 2025. Etter hvert skal også romstasjonen Von Braun Rotating Space Station, som ser ut som et gigantisk pariserhjul, romme egne barer, restauranter og ha private boliger til salgs.

2. Nakenturer

Stadig flere dropper badetøyet og velger å nyte ferien kliss naken. Vi har sett at nakentoppturer og nudistrender har sakte men sikkert blitt en trend. De kler av seg gjerne foran kamera med stumpen ute for å imponere på Instagram. Denne trenden kommer til å fortsette i 2020, skal vi tro Conde Nast Traveller.

I Norge kan du kle av deg i naturen hvor som helst, så lenge du ikke sjenerer de rundt, ifølge lovverket. Det er vel ikke tilfeldig at du finner hundrevis av bilder under #naking på Instagram?

Klikk på bildet for å forstørre.  

Vegan Hotel La Vimea i kommunen Naturns i Italia. Foto: Booking.com

Tips: Vil du oppleve en nakenrestaurant mens du er i London? Se til å besøke Bunyadi.

3. Veganske hoteller

Ny forskning viser at hvis verden ble kjøttfri innen 2050, hadde det reddet åtte millioner menneskeliv, og redusere drivhusgasser med to tredjedeler. Denne livsstilen har sakte men sikkert blitt en stor trend i den vestlige verden.

Ettersom mange velger den grønne livsstilen, kommer også etterspørselen av grønne hoteller. Å finne veganske hoteller pleide å være en vanskelig affære bare for noen år siden. I disse dager er det ganske enkelt. Selvsagt er det veganske restauranter som er hovedfokuset. I tillegg til hotellprodukter, aktiviteter, beliggenhet og fasiliteter som er bra for kropp og sjel.

Her kan du bo vegansk:

Vegan Hotel La Vimea

Away Chiang Mai Thapae Resort

B&B AM/PM

Masseria Le Carrube

Klikk på bildet for å forstørre.  

Foto: Getty Images

4. DNA-reiser

Ny rapport fra MIt Technology Review viser at over 26 millioner mennesker har tatt genetisk DNA-test hjemme i starten av 2019. Fokus på slektstre og etnisk opprinnelse, gjør at flere vil reise for å bli kjent med sine røtter.

For eksempel har Airbnb partnerskap med DNA-lab 23andMe, som skal hjelpe reisende med å "finne seg selv" på ferie.

Nysgjerrig på hvor du kommer fra? Oppdag slektshistorien din på MyHeritage.

5. Surfing på høyt nivå

Surfing er på OL-programmet for første gang i 2020 i Tokyo, Japan. Det blir også mer fokus på kunstige bølger. Store selskaper som Wavegarden skal bygge ambisiøse surfeparker som produserer opptil 1000 rør i timen. Den største surfeparken i verden kan du se i Sør-Korea i 2020.

6. Luksuriøse køyeseng

En ny trend er å få bedre plass til venner og familie på hotellrom, ved å bruke køyesenger. Da snakker vi køyesenger med et luksuriøst preg på fine hoteller. Det er flere hoteller som har startet denne trenden. Deriblant kommer Hilton-hotellene med køyeseng over dobbeltsengene.

Her er noen hotell som har startet denne trenden:

Klikk på bildet for å forstørre.  

Moxy New York: Her kan du velge et dobbeltrom med køyseng over. Foto: Hotels.com

7. Elektriske fly

Utslipssfri luftfart er rett rundt hjørnet. Rolls-Royce har planer om å lansere testflyet ACCEL i 2020. Samtidig har flyprodusenten Airbus' elektriske E-Fan X, planer om å fly i 2021.

Nå har også Easyjet inngått samarbeid med et elektrisk flyselskap, Wright Electric. Målet er å ha en flåte med elektriske fly innen 2030.

8. Flyskam

Takket være svenske miljøforkjemper, Gretha Thunberg, har konseptet flyskam gjort folk er mer bevisste på hvordan og hvor de reiser. I fremtiden vil vi se flere som velger tog fremfor fly.

Den europeiske toglinjen TGV (tog i høy fart) er klare for det nye året med 30 prosent økning i service fra Paris til flere destinasjoner i Sveits. Selv flyselskaper som KLM har spurt passasjerer om å fly mindre.

Klikk på bildet for å forstørre.  

Foto: Getty Images

9. Spartanske reiser

Spartanske reiser er en blanding av ideen om digital detox og minimalistisk levestandard. Målet er at du skal pakke med deg så minst som mulig. Du skal koble helt av, ta pause fra den digitale verden og leve som før i tiden - uten stress og mas fra sosiale medier.

Klikk på bildet for å forstørre.  

Foto: Getty Images

10. Klimavennlige reiser

Som nevnt tidligere, blir klimavennlige reiser en stor trend i 2020. Stadig flere blir oppmerksomme på hvordan man skal reise så miljøvennlig som mulig. Det vil si at vi velger å donere til prosjekter med fornybar energi, bruke etiske søkemotorer som Ecosia Travel (de bruker pengene til å plante trær), og velge miljøvennlige produkter og hoteller.

Her finner du grønne hoteller i Oslo.

Søk togreiser her.

Denne saken er uavhengig skrevet av Nettavisen. Lenkene i saken fører til aktører som betaler en andel av hva du kjøper for tilbake til Nettavisen. Disse pengene finansierer driften av den journalistiske delen av avisen vår.

Annonsebilag