*Nettavisen.*

Singelreiser: 6 fine reisemål for aleneferie

Reklame
 

Soloreiser: Få kvalitetstid med deg selv på alenetur! Vi gir deg oversikt over de beste feriene. Foto: Getty Images

Enten du vil ha en avslappende ferie eller oppleve fart og spenning. Her er de beste reisemålene for å reise alene.

08.01.20 16:17

Det er en hel verden der ute som venter på å bli oppdaget - hvorfor vente på noen å reise med? Stadig flere velger å reise alene, og det er flere grunner til hvorfor.

For det første er alt er på dine premisser. Du kan bestille deg en ferie når som helst, du bestemmer hva du skal se og hvor mye penger du vil bruke.

Klikk her for å søke og sammenligne hotell fra de største reisenettsidene.

Vi blir ofte fortalt at minner skapes med andre, men det er ikke nødvendigvis sant. Skap dine egne minner. Hvem vet, kanskje du får deg nye venner eller en ny romantisk interesse? Det krever mer av deg å reise alene, men det er en flott måte å utfordre deg selv på.

Under har vi satt sammen en oversikt over de hotteste, europeiske byene å besøke på solotur.

Hos Hvitserk.no kan du finne pakketurer for single. Klikk her.

Klikk på bildet for å forstørre.  

Foto: Getty Images

Amsterdam: Best for kunst

Er du i overkant interessert i kunst, museer og det visuelle, bør Amsterdam være førstevalget ditt. Ikke nok med at byen er som et kunstverk i seg selv, men Amsterdam er kjent for sine mange flotte museer - enten du liker moderne-eller najsonalkunst. På Wondr Experience får du en opplevelse utenom det vanlige. Museet kan skilte med visuell magi og uendelig kreativitet. Ellers kan du få et dypdykk i nederlansk gullalder på nasjonalgalleriet The Rijksmuseum.

Du må i hvert fall besøke Anne Frank-huset. Dette er et av de mest populære husene i byen, og tiltrekker seg flere tusen turister verden over hvert år. På museet får du se hvordan jøden Anne Frank og familien gjemte seg i det hemmelige bakrommet i huset. Amsterdam har også mye annet å by på - les vår guide her.

Dette luksushotellet må du sjekke ut i Amsterdam: NH Collection Amsterdam

Bo billig og bra i Amsterdam: Hotel Casa Amsterdam

Se flere hotell i Amsterdam her.

Tresco, Scilly-øyene: Best for avslapning

Scilly-øyene er en øygruppe som kan lett forveksles med et tropisk reisemål, men øygruppen ligger faktisk i England .

Øyene som minner om Karibia er bare noen få timer unna fastlandet, og på tuppen av Cornwall. Hit kommer du for å slappe av i et avslappende miljø langt vekk fra sivilasjonen.

Tresco er den nest største øya med kun 180 fastboende. Vannet er klart og asurblått, det vokser mer enn 5000 tropiske planter og hele øya lukter honning i april.

Du kommer deg hit ved å fly først til Gatwick i London, før du tar tog eller leier bil på ca. fem timer.

Hotellet du må oppleve i Tresco: Karma St. Martin's Hotel

Se flere hotell i Tresco her.

Klikk på bildet for å forstørre.  

Foto: Getty Images

Bledsjøen, Slovenia: Best for aktiv ferie

Kun tre timers biltur fra Kroatia kan du oppleve det gode liv i Europas "Lille Sveits". Eventyrlandskapet i Slovenia byr på mange flotte fotturer som ser ut som en drøm. Utsikten over innsjøen Bledsjøen må ses, og ved den ligger småbyen Bled, som er en berømt turistdestinasjon.

Her kan du bestille en opplevelse til Postonja-hulen og Bled-sjøen med lunsj.

På øya er det et lite slott fra middelalderen, som kan beundres med de julianske alpene i bakgrunnen. Vil du ha en aktiv ferie er det en mengde aktiviteter å utforske. Gode sykkelmuligheter, rafting, kajakk og zip-line for å nevne noen. Ikke glem å smake på en tradisjonell, slovensk rett, Struklji.

Det går ingen direktefly til Slovenia fra Norge, men det lønner seg å først fly til Pula i Kroatia, og deretter kjøre med bil til Bledsjøen på én time.

Søk flybilletter her.

Bestill leiebil her.

Bo på dette fantastiske lusushotellet ved Bledsjøen: Grand Hotel Toplice

Beste budsjetthotell ved Bledsjøen: Triglav Bled

Se flere hoteller ved Bled-innsjøen her.

Klikk på bildet for å forstørre.  

Foto: Unsplash.com

Ericeira, Portugal: Best for strandferie

Du har sikkert hørt om Lisboa, men har du hørt om Ericeria? Når du først besøker Lisboa, er det kort vei til Europas surfe-mekka. Den portugisiske fiskelandsbyen ligger kun 40 minutters kjøretur unna Lisboa flyplass.

Du bør planlegge minst fem dager eller mer i Ericeira. Bruk tiden på å utforske landsbyen, finpusse på brunfargen og besøke lokale kafeer med en god bok. Du kan oppleve øya til fots, men skal du til strendene litt langt unna, er det anbefalt å sykle eller kjøre bil.

Se til å besøke stranden Ribeira, som kanskje er Europas mest forutsigbare surfested.

Dette er et flott hotell i Ericeira: Villa Ana Margarida

Du finner ikke et finere 3-stjerners hotell: Selina Boavista Ericeria

Klikk på bildet for å forstørre.  

Foto: Getty Images

Budapest: Best for natteliv

Ungarns hovedstad er en fantastisk by rik på historie og sjarm. Når du først har vært innom et obligatorisk termalbad, samt besøkt slottet og katedralen, er det fortsatt mye å se i byen. Budapest har flere ganger blitt kåret til en av Europas billigste byer. Du kan til og med spise på Europas billigste Michelin-restaurant.

Det er noe for alle og enhver - enten du vil ta en rolig pils eller vrikke på dansefoten. Ruinpubene i Budapest er en must å oppleve. Det er minst 30 ulike ruinpuber i byen, hvor kjennetegnet er uformelt, fullpakka og billig. Så billig at du kan få en øl til en norsk 10-er. Szimpla Kert er en klassisk ruinbar.

Ønsker du heller et fancy sted, regnes BRKLYN som en av de kuleste nattklubbene i Budapest. Her er normal pris på øl ca. 30 kroner og en god flaske vin på omtrent 100 kroner.

Bo som en konge på luksushotell til en billig penge i Budapest: Corinthia Budapest

Bo enda billigere i Budapest: The Loft Budapest

Klikk på bildet for å forstørre.  

Foto: Getty Images


München: Best for byliv

Den tyske byen er ikke bare kjent for sin Oktoberfest eller fotballaget Bayern München. Heller ikke for å være hjembyen til BMW med eget BMW-museum. Det er alltid liv i byen - uansett årstid.

Er du her i sommersesongen, anbefales det å stikke innom en ølhage. Faktisk er München ølhagens hjemby - en kulturell sammenkomst som alle vil være en del av. Terskelen for å komme i kontakt med folk er ganske lav. Så om du er alenereisende, er det bare å forvente å bli invitert til et bord og bli kjent med ølglade tyskere. Det er over 200 ølhager å velge mellom, så hvor skal du begynne?

En typisk ølhage du finner er på markedsplassen Viktualienmarkt. Her kjøper du deg litt mat og øl fra en av bodene, og setter deg ned langs et bord under trærne. En annen favoritt er Augustine Keller på Arnulfstrasse. Denne ølhagen har vært her siden 1802, og har vunnet flere utmerkelser for sin service, mat og herlig atmosfære.

Gjør reisen komplett på dette luksushotellet i München: Eden Hotel Wolff

Beste budsjetthotell i München: Ibis München


Denne saken er uavhengig skrevet av Nettavisen. Lenkene i saken fører til aktører som betaler en andel av hva du kjøper for tilbake til Nettavisen. Disse pengene finansierer driften av den journalistiske delen av avisen vår.

Annonsebilag