Gå til sidens hovedinnhold

Sjarmerende hoteller som du mest sannsynlig ikke visste om

Jeg har lett etter de mest sjarmerende hotellene på Mallorca og Menorca. Her er topp 10.

Jeg har tilbrakt tre dager på hver øy i Spania, og kommer til å skrive tre artikler: én om mat og drikke, én om severdigheter, og én om hoteller som er verdt å sjekke ut. Denne artikkelen er mine anbefalinger for deg som har lyst på en litt annerledes hotellopplevelse. Mine to favoritter er hotell nummer ni og ti i artikkelen.


1. Agroturismo Turmadèn des Capità

Dette hotellet drives av en ung lokal mann og familien hans, som I 2003 begynte gjenopprettingen av Turmadèn des Capità. De har kombinert det å drive et jordbruk, med agroturisme, og du kan få booke et rom på det lille landlige hotellet deres i idylliske omgivelser.

2. Finca son Felip

Med sin sentrale beliggenhet ved stranden på Mallorca er dette hotellet perfekt for deg som vil ha et hjemmekoselig sted å trekke deg tilbake til etter en dag på farten.

3. Petit Hotel Sa Torre des Sol

Et lite og unikt hotell med kun 4 rom, som holder til i en gammel bygning fra 1700 -tallet i den vakre og rolige landsbyen Es Castell, bare 2,5 km fra Mahon, hovedstaden i Menorca. Byen er kjent for sin fantastiske fiskehavn, sine barer og restauranter og små butikker, som kun er en 3 minutters gåtur fra hotellet.

4. Hotel Es Mercadal

Hotel Es Mercadal er et sjarmerende romantisk hotell, som ligger i hovedgaten i landsbyen Es Mercadal, Midt i hjertet av Menorca.

5. Rusticae Agroturismo Finca Atalis

Enda et nydelig hotell som driver med agroturisme. På området drives det en gård der det blant annet dyrkes hvete, bygg og oppdrett av husdyr. Ikke bli overrasket om du møter på kyr, hester, griser og kyllinger. Dette er en annerledes hotellopplevelse som virkelig anbefales. Er du glad i friluft, sport og aktivitet er dette hotellet for deg!

6. Agroturisme Son Vives

Dette hotellet er bygd på det høyeste punktet på Menorca og du får fin utsikt til nydelig landskap. I tillegg til et fint basseng ute, kan man også leie hest eller sykkel for å lettere kunne ferdes rundt i området.

7. Sindic Hotel

Dette er et luksushotell som befinner seg i gamlebyen i Mahon. Hotellet er delvis bygd inn i en historisk middelaldersk mur. Her møter fortid nåtid og det flyter sømløst over i hverandre.

8. Hotel Rusticae Alcaufar Vell

Her møter arkitektur natur og kultur. Dette hotellet har alt!

9. Sa Creu Nova Petit Palais Art & Spa

I en kjempekoselig gate på Mallorca finner du dette nydelige hotellet. Ved ankomst får du en drink i hånden som du kan nyte ute ved bassenget mens bagasjen din blir tatt med på rommet. Her var alt luksus, rommet, maten, området og atmosfæren.

10. Es Picarol Sineu

Hvis du ser etter et hotell der du kan føle deg hundre prosent hjemme, er dette stedet for deg. Eierne drifter stedet helt på egenhånd, og gjør alt selv - fra renovasjon, til matlaging, vasking og hagearbeid. Alt av veggkunst er laget av eierne og mye av inventaret er fra deres egen barndom som de har tatt vare på og gjenbrukt.

Her er det rett og slett hjemmekoselig. Med tidligere utdanning innenfor design, har de klart å sette sammen den rareste - men også kuleste - sammensetning av materialer og stilarter. Dette hotellet på Mallorca må oppleves.

BONUS: Eierne har hunden Samba som er supersosial og som går frem og tilbake fra rom til rom om du ber ham inn.