Å bo på hotell er ofte en ferie i seg selv, og er en viktig del av totalopplevelsen. Det har mye å si om hotellet leverer på blant annet service, atmosfære, beliggenhet og frokost.

Det er mange flotte hoteller i landet, men noen skiller seg mer ut enn andre. Vi har valgt frem ti flotte luksushoteller i Norge basert på hotellanmeldelser fra Tripadvisor og egne erfaringer.

På denne listen finner du alt fra unike boutiquehoteller til hoteller med fjordutsikt og historiske hoteller. Hotellene er rangert etter tilfeldig rekkefølge.

Amerikalinjen, Oslo

250 millioner og to år tok det før Petter Stordalens nye prestisjehotell åpnet sine dører midt på Jernbanetorget i mars 2019. Bygget var en gang tidligere rederiet til Den norske Amerikalinjens hovedkvarter og ble oppført i 1919.

De fraktet anslagsvis en million nordmenn over Atlanterhavet på jakt etter nye muligheter. Nå, hundre år etter er kontorbygget Amerikalinjen gjort om til Oslos nye hotellperle med en egen vri.

Les mer om hotellet her

The Thief, Oslo

Rett ved Aker Brygge på Thuvholmen finner du Petter Stordalens luksushotell, The Thief. Femstjerners hotellet kan skilte med en rekke internasjonale utmerkelser.

Les mer og bestill hotellet her

Opus XVI, Bergen

Dette er luksus for deg som vil ta en pause i Bergen by. En fantastisk opplevelse midt i sentrum som har ledige rom.

Les mer og bestill opphold her

Farris Bad, Larvik

Hotellet, som er Nordens største spahotell, har en idyllisk beliggenhet ved Larviksfjorden, og kan tilby 2500 kvadratmeter med spa-areal etablert på en ekte mineralholdig kilde.

Book hotellet her

Grand Hotel, Oslo

Oslos største klassiker av et hotell er og forblir luksus. Hotellets suiter er regnet blant de aller beste i Europa. Grand Hotel ble også kåret til Norges beste suite- og forretningshotell av World Traveler Awards i 2017

Book hotellet her

Storfjord Hotel, Skodje

Storfjord ligger i Skodje, 40 minutter fra Ålesund. Alle rommene har balkong og utsikt over fjorden, fjellet eller skogen. Wi-Fi og parkering er gratis.

Her finner du hotellet

Solstrand Hotel & Bad, Os ved Bergen

Kun 30 minutters kjøretur unna Bergen finner du Solstrand Hotel & Bad. Hotellet har en fortryllende utsikt over Bjørnefjorden. Gjestene skryter av god mat på hotellens restaurant som serverer vestnorske spesialiteter, basert på sesongens lokale råvarer.

Her finner du hotellet

Kragerø Resort, Kragerø

Kragerø Resort tilbyr utallige opplevelser og inntrykk med en idyllisk og naturfylt ramme. Hotellet har en spennende og unik arkitektur, og en beliggenhet som gir deg fantastisk utsikt over en av Norges vakreste kystbyer, og det fra flere av sine fasiliteter.

Book opphold her

Eilert Smith Hotel, Stavanger

Eilert Smith Hotel i Stavanger kommer stort sett best ut hvis utenlandske medier skal vurdere hotellene i Stavanger. Et hotell med totalt kun 11 rom, alle i toppklasse.

Her finner du hotellet

Hotel Union Øye, Norangsfjorden

Hotel Union Øye har lenge vært et av Europas mest herskapelige hotell. Helt siden åpningen i 1891 har hotellet vært et sted hvor gjester kommer for å nyte stillheten i vakre omgivelser.