Vestlandet blir årets store trend innen Norgesferier skal vi tro ny rapport fra Virke Reise. Stadig flere nordmenn lar seg begeistre av naturbaserte opplevelser i eget land, og Vestlandet topper listen over Norges flotteste områder.

Fylket byr på storslått natur, avslapning og vakre utsikt rundt hver sving. Det sies at Vestlandet ikke bare består av attraksjoner, men reisen i seg selv er en opplevelse.

Vil du leie ut hytta di hos Nettavisen Hytteopphold ? Les mer her.

Det stadig skiftende landskapet - fjellene, breene, fjordene og fossefallene - har tiltrukket seg gjester i århundrer.

Å bo på hytte er et godt utgangspunkt for å finne roen og oppleve omkringliggende natur. Hytta sveiser familien sammen, samtidig er det et fint utgangspunkt for en romantisk og avslappende ferie.

Disse hyttene kan du leie gjennom Nettavisens egen hytteportal, Hytteopphold. Det er lurt å være tidlig ute hvis du skal leie til påske og sommer 2021.

Bjerkreim

Bjerkreim kommune i sør-østre delen av Rogaland, ligger ca. 50 kilometer sør for Stavanger. Bjerkreim har en rik og variert natur og en av de beste lakseelvene i landet.

Denne familiehytten byr på flotte solforhold med stor terrasse, hvor man kan nyte utsikten og varme seg på bålpannen. Like ved hytten går områdets turløyper. På vintertid er oppkjørte løyper, og sommertid grusveier og stier å følge innover fjellet.

Her finner du den

Ålgård

Tettstedet Ålgråd ligger på Jæren i Rogaland, 94 meter over havet. Edlandsfjellet ligger sør for Ålgård og er det mest brukte turterrenget i Ålgårds nærområde.

Dette "Ørnhuset" er ei koselig og velutstyrt hytte på en gård omgitt av kyr og sauer. Hytta har fem soverom, med liggplass til åtte personer.

Her kan du nyte vakker utsikt, la roen senke seg, eller la naturen friste til turer med eller uten fiskestang. Robåt er tilgjengelig, og det er ca. 30 min til havet.

Her finner du den

Romsdal

Romsdalen byr på storslått natur og spektakulære opplevelser. Et eldorado for klatring, fjellturer som Romsdalseggen og flere av Norges høyeste fjell, samt topptur på ski med løssnøkjøring ned bratte fjell.

På Romsdalsfjord ligger det flere hytter med rene fasiliteter av høy standard. Hyttene ligger langs kysten av Romsdalsfjord (avstand fra vann varierer fra 10-150 meter). Alle husene er utstyrt med høyhastighets WIFI, satellitt-TV (norske og internasjonale kanaler) og oppvaskmaskin.

Her finner du den

Aurland

Aurland Kommune ligger i Indre Sogn og Fjordane. Aurlandsvangen er ei koselig bygd og starten på Nasjonale Turistveger Aurlandsfjellet.

Denne hytta på Rallarvegen ligger ved Myrdal jernbanestasjon og Flåmsbana. Her er det plass til fem personer - med to dobbeltsenger og en enkeltseng. Kjøkkenet er velutstyrt med alt du måtte trende. Adkomst er kun via tog , sykkel eller på beina.

Her finner du den

Kvamskogen

Kvamskogen er et skog- og fjellområde i Vestland fylke. Høyeste punkt på fjellovergangen ligger 454 meter over havet. Hytten ligger på populære Byrkjefjell som gir fine muligheter for toppturer og fjellski.

Denne nydelige hytta fra 2009 er i høy standard. Lun, fredelig usjenert, og ligger høyt med fin utsikt og gode solforhold fra tidlig morgen til sent på kveld.

Stuen er ganske romslig, kjøkkenet har fin løsning, samt er det fire soverom og et eget anneks med seng. På toppen av det hele disponerer hytten to bad og badstu.

Her finner du den

Se flere hytter hos Nettavisen Hytteopphold