Vi begynner å kjenne på reiselysten og tok en runde i redaksjonen og spurte: Hva er din favorittstrand, og hvorfor?

Resultatet ble en god miks av turkisblått hav i Karibien, surfestrender, sandstrand i Grimstad og en innsjø i Sverige.

Her er de beste strendene i verden, ifølge oss selv:

HAWAII

Hanauma Bay

En av de vakreste paradisstrendene jeg har sett - med mulighet for snorkling. Så vakkert at stranden er vernet, og ved inngangen må du se en video før du går inn, som handler om å være forsiktig med fiskene og bevare miljøet. Kun en kort kjøretur fra Waikiki sentrum.

Her kan du finne billige flybilletter til Hawaii

MEXICO

Isla Mujeres På denne øya finner du paradisstrender som ligger en kort båttur utenfor feriestedet Cancun i Mexico. Øya er kun rundt 7 kilometer lang og 650 meter bred. Avslappende stemning, ingen biler (du kjører rundt i golfbil), turkisblått hav, gode restauranter og fantastisk sted å snorkle. Vi svømte med både hvalhai, hai, så skilpadder og rokker. Men mest av alt er dette de vakreste strendene vi noensinne har sett. Den mest kjente på øya heter Playa Norte.

Her finner du hoteller på Isla Mujeres.

BRASIL

Florianópolis
Florianópolis er hovedstad og en kommune i delstaten Santa Catarina i sørregionen av Brasil. Et skikkelig kult sted for deg som liker å surfe, eller vil lære. Vi dro hit for å lære, og du finner en rekke skoler eller instruktører på øyas mange strendene. Ikke krystallblått hav, men fine og store strender - her er det egentlig bare å reise rundt, vi har ikke en spesiell favoritt. Mange restauranter, utesteder og du kan velge om du er i stemning for fest eller ro. Vi bodde først på hostel for å være sosiale, så trakk vi oss tilbake på et leilighetshotell like ved stranden - med restaurant. Det eneste negative her er at du helst bør ha bil for å komme deg rundt, men det er uansett et must hvis du vil surfe.

MALLORCA

Playa De Muro i Palma

Rosa og azurblått vann, kort kjøretur fra Palma sentrum. Vannet er langgrunt med myk sand som mel - passer for alle. Dette er en bortgjemt strandperle.

Her finner du fly til Mallorca

COSTA RICA

Banana Beach, Santa Teresa

Dersom du ser etter en strand der du kan oppleve både soloppgang og solnedgang, tenne bål og se på stjernene på kvelden, surfe, spise deilig mat, kjøpe drinker, danse eller tilbringe tid med venner og familie, er Banana Beach stedet for deg. Denne stranden har alt, og er plassert i surfebyen Santa Teresa. Banana Beach er bare et av mange strandområder der man finner servering og musikk. I området her finnes det mange hoteller å velge mellom, og Banana Beach har sitt eget hotell som ligger så og si på stranden. Her får du alt du ser etter i en strandferie.

Her finner du hotell langs stranden på Santa Teresa

NORGE

Ja, disse reisetipsene er selvsagt best på sommeren er her hjemme. Likevel, disse stedene bør du tenke på når du planlegger sommerferien snart.

Tallodden, Kapp, Toten

Dette er en molo i ferskvann hvor det er en herlig sandstrand. Fordi det er en molo i Mjøsa blir vannet ganske varmt innenfor steinene, men vil du ha en kjøligere opplevelse er det bare å svømme utenfor. Du kommer enkelt til stranden med en parkering hundre meter unna, og det er ikke langt til butikk på Kapp eller hoteller på Gjøvik. En herlig badestrand for barn og voksne, med grillmuligheter og vennlig lokabefolkning. Selvfølgelig ekstremt subjektivt, siden det var her jeg selv badet hele barndommen.


Groos, Grimstad

Dette er det lokalbefolkningen kaller Lille-Groos og Store-Groos. Det er egentlig for oss som ikke er derfra tre strender. To av de er veldig langgrunne, med sandbunn og perfekt for alle med barn. Den siste har en brygge du kan hoppe fra og er veldig fin for alle som vil fort opp og ned i saltvannet. En kiosk på området selger is og mat, og på sommeren er det yrende liv og utleie av alt fra SUP til leker på området. En stor parkeringsplass som alltid blir full på varme dager er rett ved, men det er faktisk gangavstand til Grimstad by. Bare ikke fortell lokalbefolkningen det.

SVERIGE

Vättern, Baskarp

Jeg oppdaget denne innsjøen for første gang i sommer. Det var som å komme til Karibien (nesten, da). Lang sandstrand, knallblått hav - og det beste av alt er jo at det er ferskvann. I og med at dette er en stor innsjø, Europas sjette største, og den er dyp, så er vannet kaldt. Men drar du hit en varm sommerdag (det er jo ikke så altfor lenge til vi kan begynne å telle ned til sommeren) så er dette virkelig på topp 10 av de fineste strendene jeg har besøkt. Vi var på den sørlige delen av innsjøen kalt Baskarp.

🌴☀️✈️ Reiselysten?

Her kan du søke i flybilletter og her kan du drømme deg bort på ulike hotell.