Morten Steingrimsen og Truls Oma er to kompiser som elsker å reise, og utforske nye hoteller. De har besøkt en rekke skjulte, gode overnattingssteder i hele verden og er våre nye skribenter. I spalten «Hotelltipset» vil de fremover anbefale flere av de mest unike hotellene i inn- og utland overfor Nettavisens lesere.

Her er Truls og Mortens personlige reisetips i Irland:

Et av Irlands beste hotell: Glenlo Abbey Hotel

Først ut er det fasjonable familiedrevne hotellet Glenlo Abbey Hotel & Estate. Dette 5-stjernershotellet har røtter tilbake til 1700-tallet og ligger idyllisk til utenfor den sjarmerende småbyen Galway på vestkysten av Irland.

Glenlo Abbey er virkelig et hotell i særklasse. Irland kan by på mange gode og spennende hoteller, men få har en like ærverdig, luksuriøs og samtidig avslappet atmosfære som dette bygget.

Vi besøkte hotellet en helg i februar og ble godt tatt imot av en sjarmerende portier. Han tok hånd om bagasjen vår og parkerte bilen for oss.

I påvente av at rommene våre ble klare, sørget betjeningen for en personlig omvisning og vi fikk servert et godt glass med irsk whisky i baren.

Gleden var stor da vi fikk se rommene. De var moderne og ekstra romslige med alt av bekvemmeligheter, deriblant et stort bad med et badekar, en egen walk in-dusj og et velassortert utvalg av kvalitetsprodukter. Vi må også skryte av sengene som rett og slett var utrolig komfortable.

Restaurantopplevelse med historisk sus

Hotellets største severdighet er dens unike restaurant i originalt Orientekspressen-tog – en opplevelse som alene er verdt turen.

Selve luksustoget ble bygget 1927 og fraktet i sin tid mange passasjerer på den berømte togruten mellom London og Istanbul. Etter lang og tro tjeneste kjøpte hotellet toget i 1997 og fraktet det til Irland. For de filminteresserte kan det nevnes at toget ble brukt som filmkulissene i klassikeren Mord på Orientekspressen (1974) med Albert Finney, Sean Connery og Ingrid Bergman i hovedrollene. Denne særegne togrestauranten er svært populær og det anbefales at man booker bord god tid i forveien.

Under vårt restaurantbesøk fikk vi blant annet servert forskjellige herligheter som kalvekjøtt schnitzel, rosastekt ytrefilet av småfe og et perfekt tilberedt andebryst. Alt ble servert med kortreiste råvarer av høy kvalitet.

Skulle man ønske å gjøre andre aktiviteter under oppholdet, er det flust med muligheter. Hotellet er nemlig omgitt av en 9-hulls golfbane og du kan oppleve falker på nært hold. Det er også flere turmuligheter og severdigheter i nær umiddelbarhet.

Fakta om Glenlo Abbey Hotel & Estate:


Pris: Fra kroner 2500,- for dobbeltrom. Prisen er i det øvre sjiktet, men som gjest får man mye kvalitet for pengene.

Standard: Det er generelt en veldig høy standard. Flere av rommene er nylig oppusset og svært romslige. Servicen er upåklagelig. Som gjest blir du tatt svært godt vare på. Renholdet fortjener også toppscore. Betjeningen er utrolig serviceminded og de har et glimt på lur. Hotellet er for øvrig medlem av Small Luxury Hotels of the World, noe som aldri er feil.

Frokost: De ansatte sørget for en god start på dagen med en hotellfrokost vi sent vil glemme. Foruten en bred buffet, kan du nær sagt bestille hva du måtte ønske deg!

Passer for: Glenlo Abbey er et ærverdig hotell for deg på jakt etter god, gammeldags luksus i usedvanlig hyggelige omgivelser. Hotellet egner seg særlig godt for kjærestepar som ønsker en romantisk langweekend. Det er heller ikke noe i veien for å ta med hele familien hit. Glenlo Abbeys kapell gjør dette til et naturlig sted for brylluper.

Andre severdigheter: Galway kalles gjerne juvelen på vestkysten av Irland. Og det er ikke uten grunn. Småbyen med nærmere 80 000 innbyggere er utrolig koselig og har en avslappende atmosfære. Her kan du oppleve alt fra hjemmekoselige puber, lokale markeder, spektakulær natur til restauranter med sjømat i særklasse. Flere av restaurantene i området er anbefalt av Michelin-guiden.

Beliggenhet: Både Norwegian og SAS flyr direkte til Dublin. Et annet alternativ er Lufthansa med mellomlanding i Frankfurt. Hotellet ligger en to timers kjøretur fra flyplassen hvor det går an å finne billige leiebiler. Det var lett å finne frem til hotellet ettersom det er motorvei stort sett hele veien.

Sjekk ut hotellet her

«Hotelltipset» er ny spalte der Morten Steingrimsen og Truls Oma skriver og anbefaler kule og sjarmerende hoteller som de selv har testet ut.