Gå til sidens hovedinnhold

Rekordstor andel av unge amerikanere har ikke sex

Unge voksne er de som har minst sex i løpet av et år ifølge en ny undersøkelse.

Andelen av voksne amerikanere som ikke har hatt sex det siste nådde en ny rekord i 2018, det melder The Washington Post.

Hele 23 prosent av de som svarte på undersøkelsen i alderen 18-29 år sier de ikke har hatt sex det siste året. Det som overrasker i denne spørreundersøkelsen, er at det var et mye større antall menn i 20-årene som svarte at de ikke hadde hatt sex det siste året enn det som var forventet.

Minst for unge menn

En av grunnene til at tallet er så høyt for de unge, primært skyldes at man finner seg en partner senere i livet.

- Det er flere mennesker i tjueårene som ikke bor sammen med en partner. Under de omstendighetene tror jeg at det vil bli mindre sex, sier professor i psykologi ved San Diego State University, Jean Twenge til avisa.

Tidligere har menn og kvinner i 20-åra hatt tilnærmet like tall på hvor mange prosent som ikke har sex, men dette har endret seg de siste årene. Siden 2008 har andelen menn som ikke har hatt sex nesten tredoblet seg til 28 prosent, mens det for kvinner i samme aldersgruppe ligger på 18 prosent.

Les også

Politiet: Åtte av de ti ofrene for Toronto-angrepet var kvinner

Flere årsaker

Twenge kommer også med en forklaring på hvorfor tallene for menn er så mye høyere enn for kvinner.

- Arbeidsstyrken blant yngre menn har sunket, spesielt i kjølvannet av den forrige finanskrisen. Forskere ser også en sammenheng mellom det å være i jobb og stabile forhold, sier hun til The Washington Post.

Undersøkelsen viste for eksempel at 54 prosent av arbeidsløse amerikanere ikke hadde en fast partner, mens tallet for de som jobbet var på 32 prosent.

The Washington post skriver videre at det flere unge menn bor hjemme med sine foreldre enn unge kvinner. Twenge sier til avisen at det er mest sannsynlig vanskeligere å ta med seg en partner inn på soverommet når man bor hjemme enn om man bor for seg selv.

Les også

Sexologer om hvem som har ansvaret for utroskap

Les også

Sexolog: - Dess mindre aktiv du er, dess større sjanse er det for at du får problemer med sexlivet

Kommentarer til denne saken