Sophie Elise Isachsens (28) godterilansering stoppes. Det skriver TV 2.

Tidligere i år ble det kjent at Rema 1000 valgte å fryse lanseringen av Sophie Elises godteri, «Candy Girl», etter en mediestorm mot influenseren.

Les alt som saken her: Dette er Sophie Elise-saken

Det har stormet rundt Isachsen etter at hun publiserte et bilde av seg selv og Nora Haukland (25), der sistnevnte holder en pose med noe hvitt pulver i. Det er foreløpig ukjent hva som var i posen på bildet, men spekulasjonene har vært mange. Innlegget ble slettet kort tid etter publisering.

Som følge av bildedelingen og mediestormen som fulgte, valgte altså flere aktører å sette samarbeid med influenseren på vent. Nå har Rema 1000 valgt å skrinlegge hele lanseringen. Det bekrefter kommunikasjonssjef i Rema 1000, Hege Rognlien til TV 2.

– Avgjørelsen på dette tok vi i forrige uke sammen med vår leverandør, Scandza, da omstendighetene rundt den lanseringen ikke ble som planlagt, skriver hun i en tekstmelding.

Vegard Støten, som er ansvarlig for «Candy Girl» i Scandza, sier at de har respekt for Rema 1000s beslutning.

– «Candy Girl» vil komme for salg, men på et noe senere tidspunkt enn planlagt. Når og hvor vil vi komme tilbake til.

Sophie Elise Isachsen har ikke besvart Nettavisens henvendelser.

Mediestorm

Som nevnt har det stormet rundt influenseren etter at hun i februar delte et bilde på Instagram.

Innlegget ble raskt slettet, men flere rakk å ta et skjermbilde av innlegget før det ble slettet. Siden har bildet blitt spredt videre i sosiale medier.

Les også: Omstridt bilde skaper kongelige overskrifter i utlandet

Bildet førte til en klagestorm mot NRK, og statskanalen har måttet tåle mye kritikk for at de fortsatte podkastsamarbeidet med 28-åringen. For for to uker siden kom derimot kontrabeskjeden om at samarbeidet var avsluttet. Det bekreftet Isachsen i en pressemelding.

– NRK har ønsket at dagens avtale skal endres på en måte som legger sterke begrensninger på vår øvrige kommersielle virksomhet. Jeg har ikke ønske om eller anledning til å legge ned resten av min virksomhet for å redde omdømmet til NRK, og vi ser oss derfor nødt til å avslutte samarbeidet, skrev Isachsen i pressemeldingen.

Lanserer podkast på nytt

For en uke siden kunngjorde Isachsen at hun og makkeren, Fetisha Williams, skulle ta hånd om podkasten og spille den inn fra soverommet sitt. Sammen med en nedtelling på åtte dager skrev hun følgende kryptiske melding til følgerne sine:

– Klar for ny podcast med meg og Fetisha? Nå kan vi endelig fortelle alt, skrev influenseren.

Les også: Avslører detaljer om ny podkast: – Litt redd for å være ærlig

Til Nettavisen kunne manageren til Williams, Wilde Siem, bekrefte til Nettavisen at Isachsen og Williams skulle ta podkasten i egne hender, og selv skulle de stå for produksjonen fremover.

– Første episode kommer torsdag 16. mars. Slippes en gang i uka på åpen RSS og enn så lenge spiller de inn fra soverommet hjemme hos Sophie, skrev Siem i en tekstmelding til Nettavisen.