Renate Reinsve fikk aldri feiret den historiske prisen da hun var i Cannes. Hør hvorfor i videoen under:

I sommer gikk den prestisjetunge filmfestivalen i Cannes av stabelen. Som vanlig gikk både den ene og andre skuespillerstjernen opp og ned den røde løperen, men i år var det også et aldri så lite norsk innslag å se.

Den norske Joachim Trier-filmen «Verdens verste menneske» var nemlig ført opp i hovedprogrammet til festivalen, og ettersom dagene gikk, og kritikerne hadde fått sett filmen, begynte det å piple ut lovord fra skarpe penner og stramme lepper.

Les også: «Paradise»-stjernene bekrefter forhold: – Måtte stille et ultimatum

Den fikk rett og slett veldig god omtale, og da prisutdelingen stod for tur var jaggu Renate Reinsve (33) fra Solbergelva utenfor Drammen nominert til beste kvinnelige hovedrolle.

Og ikke nok med det. Da vinner-konvolutten ble sprettet opp, sto nemlig Reinsves navn på kortet. Aldri før har en kvinnelig norsk skuespiller vunnet den prisen, ei heller ingen mannlig skuespiller, for den saks skyld.

Til full jubel kunne hun altså løfte prisen, men ting kunne sett helt annerledes ut. Det avslører Reinsve selv overfor programleder Anne Lindmo (51) når hun fredag gjester NRK-programmet «Lindmo».

Konkurranse: Vinn iPhone 13 Pro

Skulle legge opp

På «Lindmo» får Reinsve blant annet spørsmål om hvor hun var da regissør Joachim Trier tok kontakt for å høre om hun kunne tenke seg hovedrollen i den nye filmen hans.

Skuespilleren kan fortelle at hun på det tidspunktet i karrieren stort sett hadde jobbet med teater, og at hun liksom aldri helt dro i land de tv- og filmrollene hun hadde ønsket seg da startet på skuespiller-studiene.

Les også: Young Royals-skuespiller Edvin Ryding: – Jeg har fått forespørsler om å spille inn porno

Hun hadde derfor bestemt seg for å legge skuespillerkarrieren på hylla og bli snekker.

– Jeg hadde tenkt til å ta en lang pause og gi meg. Jeg lå på kvelden, husker jeg, og tenkte «nå er jeg ferdig, nå gjøre jeg noe annet». Neste dag ringer Joachim Trier. Så inviterer han meg på et møte og spør om jeg vil spille hovedrollen i hans neste film. Det var en helt sinnssyk beskjed å få, for det er en stor drøm å jobbe med ham, sier hun til Lindmo.

Fikk gravid-svar samme dag

Videre forteller Reinsve at hun etter møtet med Trier stakk innom butikken og kjøpte en graviditetstest fordi hun følte seg litt rar. Hun stoppet så innom en kafé der hun lånte toalettet for å ta testen, og den slo positivt ut. Hun var én til to uker på vei.

Da hadde Reinsve to måneder tidligere møtt kjæresten, som også var barnefaren. Og måten hun avslørte graviditeten på var av det originale slaget.

Les også: «Farmen»-Tonje og Simon avslører: – Vi fikk en veldig god tone

Hun kjøpte nemlig en kake, stakk graviditetstesten oppi, pakket den inn og dro på kjærestens kontor. Da hadde de altså kjent hverandre i bare to måneder, men ifølge Reinsve var de veldig forelsket – og gravidnyheten ble tatt med et smil:

– Vi fikk fullstendig latterkrampe og lo i en halvtime tror jeg, så gikk jeg derfra. Det var en usagt enighet om at dette måtte skje. Jeg ville veldig gjerne få til begge deler, og det gikk heldigvis, sier Reinsve.

Kjenner seg igjen i rollen

Reinsve snakker også med Lindmo om hvordan hun tolket rollen i den nye filmen. Skuespilleren forteller at karakteren hun spiller har mange valgmuligheter, noe som gjør at hun blir urolig og at alle valgmulighetene blir et problem.

I kaoset av ulike valg, ender karakteren opp med å såre mennesker, forteller hun.

Les også: Skuespiller-stjerne Jessica Chastain er besatt av norsk filmlegende

– Jeg kjenner meg veldig igjen i det at ting går opp og ned og at man ikke alltid har det kjempebra med seg selv. Og at man tar valg der og da, som ender opp med å få kjempestore konsekvenser for noen andre, eller også for en selv, på en måte man ikke kunne beregne. Da føler man seg som verdens verste menneske.

Hele «Lindmo»-intervjuet med Reinsve kan du se fredag kl. 21.35. «Verdens verste menneske» har premiere 15. oktober.