Eurovision skulle egentlig blitt avholdt i Rotterdam i Nederland, men avlyses nå på grunn av koronaviruset.

Ulrikke Brandstorp vant MGP-finalen i Trondheim Spektrum, og skulle egentlig forsvare Norges ære under Eurovision i 2020.

- I løpet av de siste ukene har vi undersøkt mange muligheter for å kunne arrangere Eurovision som planlagt. Men usikkerheten tilknyttet spredningen av Covid-19 - og begrensningene fra myndighetene i deltakernes land, samt nederlanske myndigheter - gjør at European Broadcasting Union (EBU) vurderer det som umulig å gjennomføre live-arrangementet som planlagt, skriver Eurovision Song Contest på Twitter.

Nettavisen har forsøkt å kontake Ulrikke via manager Christopher Gunnestad, som henviser til at NRK vil komme med en uttalelse på deres vegne om litt. De ønsker ikke å kommentere noe utover det ennå.

- Vi har gledet oss helt ekstremt mye til å kunne representere Norge i Rotterdam, men akkurat nå handler det om viktigere ting enn en musikkonkurranse, det står om liv og helse. Jeg har full forståelse for at arrangørene har kommet til denne avgjørelsen, slik at fokuset nå er på å stoppe koronaviruset verden rundt. Jeg er naturligvis også lei meg, men nå må jeg sette meg ned sammen med NRK og finne ut mer om hva dette betyr, sier Ulrikke Brandstorp i en pressemelding.

Avgjørelsen er tatt av den europeiske kringkastingsunionen EBU og årets nederlandske arrangør.

- Verden er i en helt spesiell situasjon, og liv og helse er det som betyr noe nå. Derfor er det helt naturlig at man setter Eurovision til side i denne tiden. Jeg tror det vil være bred forståelse for denne avgjørelsen, både blant publikum, artister og alle andre som er involvert i årets arrangement, sier MGP-sjef Stig Karlsen i NRK i en pressemelding, og fortsetter:

- Nå har vi akkurat blitt kjent med avgjørelsen til EBU, og vi trenger derfor noe tid til å se nærmere på hva det betyr. Dette er naturligvis leit for alle som har gledet seg til Eurovision og ikke minst Ulrikke som var klar for avreise for å representere Norge. Vi vil komme tilbake med informasjon så fort vi har noe å dele, sier Karlsen.