Tidligere denne uken skapte et nakenstunt av en rekke kvinner i Dubai store overskrifter verden rundt.

På bildene, som fortsatt ligger ute på blant annet Twitter, ser man mellom ti og 15 nakne kvinner som lener seg over rekkverket på en terrasse. Bildene og videoene ble raskt spredt i sosiale medier, men ble imidlertid ikke tatt like godt imot hos sjeikene og politiet i det svært religiøse landet.

– Dubai-politiet advarer mot slik uakseptabel oppførsel, som ikke gjenspeiler verdiene og etikken i det emiratiske samfunnet, het det i en uttalelse fra politiet kort tid etter at kvinnene ble pågrepet og arrestert.

Risikerte fengsel – nå er de utvist

Ifølge ABC News, Daily Mail og The Sun skal det ha vært totalt elleve ukrainske modeller som ble arrestert, i tillegg til en mannlig fotograf.

Ifølge de strenge lovende i landet kunne kvinnene risikere inntil seks måneder fengsel og bøter på litt over 10.000 kroner for uanstendig oppførsel.

Nå ser det derimot ut til at kvinnene slipper billig unna.

Ifølge flere utenlandske medier, deriblant The Times, er de ukrainske modellene nå utvist av landet.

Bekreftet statsborgerskap

Ifølge The Times kunngjorde Dubais justisminister, Essam Issa al-Humaidan, at de som sto bak fotograferingen ville bli sendt tilbake til landene sine, uten å utdype ytterligere.

Det ukrainske utenriksdepartementet har siden bekreftet at de elleve kvinnene er ukrainske statsborgere.

Hendelsen fant sted på lørdag i Marina-området i Dubai, og ifølge avisen The National var det hele en del av et publisitetsstunt. Hva som eventuelt skjer videre med kvinnene er ikke kjent.