Gå til sidens hovedinnhold

Robin Johansson er med på «Paradise Hotel»

Robin Johanson er tidligere dømt for vold. Nå sjekker han inn på Paradise Hotel for å vise at han har endret seg.

COSTA CAREYES, MEXICO (Nettavisen): Det skapte store overskrifter da Robin Johansson (24) og toppblogger Sophie Elise Isachsen (24) gikk hvert til sitt i begynnelsen av 2016.

Ikke lenge etterpå ble det kjent at Johansson ble dømt for en voldsepisode mot en ung kvinne samt en politibetjent, og måtte dermed sone tre måneder i fengsel.

Deretter rømte han tilbake til Sverige, og skapte seg et nytt liv i Stockholm. Nå er han tilbake på norske tv-skjermer under den ellevte sesongen av «Paradise Hotel».

Se Nettavisens intervju med Johansson øverst i artikkelen!

Les også: Sophie Elise raser mot TV3: - Skam dere

Der er han med for å vise hvem han virkelig er, og håper det norske folk endrer mening om ham etter å ha sett programmet.

- Jeg har mye å bevise for det norske folk. Jeg må vise at jeg ikke er slik jeg har blitt fremstilt i mediene tidligere, sier Robin til Nettavisen da vi møter ham før innsjekken på hotellet i Mexico.

Les saken om resten av Paradise-deltakerne her.


Dømt for vold

Sommeren 2015 gikk det galt for Robin. Han var ute en tur i Oslo sentrum, og havnet i krangel med sin daværende kjæreste Sophie Elise. Etterhvert som krangelen eskalerte, begynte han å slå rundt seg.

- Jeg var sint og det svartnet for meg. Før så ble jeg så sint at jeg bare begynte å slå rundt meg uten å ha kontroll på noe som helst, det spilte ingen rolle hvem det var som sto rundt meg, jeg slo for å komme meg løs, forklarer Robin.

Se Robin forklare seg i videoen øverst i saken!

Rundt ham den gangen var det blant annet en politibetjent, samt en kvinne i 20-årene. Han ble dømt for vold og trusler mot en politimann, samt å slå kvinnen med knyttet neve.

Ikke lenge etterpå ble det slutt med Sophie Elise.

- Det er forferdelig det som har skjedd. Jeg var ung og dum, og dette var det første forholdet jeg var i. Jeg var en kjempedårlig kjæreste, og behandlet henne ikke bra. Jeg var egoistisk, og prioriterte meg selv først hele veien, sier Robin.

Likevel angrer han ikke på noe av det han har gjort.

- Jeg angrer ikke på noe som helst. Om ikke dette hadde skjedd, hadde jeg fortsatt i samme retning i livet. Jeg har lært av alle feilene, og disse har gjort meg til den jeg er i dag.

Forstår kritikken

Johansson forstår godt om folk reagerer på deltakelsen hans i programmet.

- Jeg er forberedt på negative tilbakemeldinger, og forstår at ikke alle kan like meg. Spesielt ikke med det inntrykket folk allerede har av meg. Jeg kommer alltid til å få negativitet, uansett hva jeg gjør.

- Hvilket inntrykk tror du folk har av deg?

- Folk tror nok jeg er en dritt, og en fuckboy. De tror jeg juger, og er kriminell. Og om man går tilbake til hvem jeg var for fire år siden, så var jeg en helt annen person enn i dag. Jeg har lært å håndtere følelsene mine på en annen måte. Nå tenker jeg meg om to ganger før jeg gjør noe, sier han.

Han er klar over at det han gjør kan klippes og redigeres inne på hotellet, men føler seg likevel trygg på at seerne der hjemme vil sitte igjen med et bedre inntrykk av ham etter å ha sett programmet.

- De kan selvfølgelig klippe meg slik at jeg ser helt blåst ut. Jeg er garantert ikke den smarteste av deltakerne der inne, men jeg kommer ikke til å være slem der inne. Jeg har forandret meg såpass mye, og blitt en mye roligere person. Det tror jeg folk kommer til å legge merke til.

Se også:

En helhetsvurdering

Presseansvarlig for «Paradise Hotel», Andreas Framnes, sier til Nettavisen at de tok hensyn til Johanssons fortid i løpet av castingen.

- Vi foretar alltid en helhetsvurdering av hver deltaker når vi caster til programmene våre, og noen ganger har vi potensielle deltakere som har gjort feilsteg tidligere i livet – men som de har gjort opp for. Det viktigste er at de er ærlige med oss slik at vi kan gjøre en grundig overveielse før vi caster personen. I dette tilfellet har deltakeren har gjort opp for de lovbruddene han har begått, viser oppriktig anger og vil legge det bak seg, og etter en totalvurdering valgte vi å ta ham med i årets sesong, sier Andreas Framnes.

- Har forståelse for at andre reagerer på valget?

- Det vil alltid komme reaksjoner på hvem som er med i Paradise Hotel, hvorfor de er valgt og hva de står for. I dette tilfellet er det snakk om en deltaker som har vært åpen om tidligere feilskjær i livet og som har gjort opp for seg.

Nettavisen har gjentatte ganger forsøkt å få tak i Sophie Elise for en kommentar, uten å lykkes.

Fikk du med deg disse?

Kommentarer til denne saken