Etter fem års pause fra skjermen returnerer «Robinsonekspedisjonen» til TV3 og Viaplay i august 2021.

Konseptet er det samme som tidligere sesonger, der 18 deltakere skal kjempe seg til topps i konkurransen gjennom beinharde konkurranser, med lite mat og på tvers av lag og allianser, og det hele utspiller seg på en øde strand i Karibia.

Les også: Martine Halvorsen har fått HPV-virus

Deltakerne som skal kjempe om seieren er Henrik Holm, Linn Mangset, Njaal Benjamin Lien, Adrian Olafsen, Nicolai Simensen, Maria Amalie Andersen, Tariq Arshad, Sana Khoshnood, Lars Pedersen Due, Mathias Nilsson, Tor Bjarne Martiniussen, Maiken Charlotte Hetle, Renato Florida Kristensen, Line Elisabeth Espevik, Hanne Nordby, Veronika Helen Svartvatn, Nazila Emapenah samt Samuel Atanasov.

Ny programleder

«Robinsonekspedisjonen» ble for første gang sendt på TV i 1999, og den til nå siste sesongen ble sendt i 2016. Det var Nils Olav Oftebro (76) som ledet den første sesongen, før Christer Falck (51) tok over som programleder i årene etter.

I 2021-sesongen er Christer Falck byttet ut med skuespiller og treningsprofil Silje Torp (46).

Les også: «Robinsonekspedisjonen» er tilbake

At 46-åringen gleder seg stort, er det ingen tvil om.

– Å få være ekspedisjonsleder for nye Robinson er et eventyr i seg selv, og en stor ære! Jeg gleder meg stort til å vise hva vi har opplevd - og overlevd - sammen, og håper seerne vil la seg både inspirere og underholde. Det er målet, forteller programleder Silje Torp i en pressemelding fra TV3 mandag.

«Robinsonekspedisjonen» har sesongpremiere 30. august på Viaplay, Viafree og TV3.

Tilbake hos TV3

Tidligere har det vært 14 sesonger av den populære realityserien, som fra 1999 til 2013 gikk på TV3 og fra 2015 til 2016 på TV 2. Nå er det altså «hjemme igjen» hos TV3.

Christian Holst Meinseth, programansvarlig i NENT (som eier TV3 og Viaplay), har tidligere uttalt at de er fornøyd med dette. Da det i fjor ble kjent at programmet skulle gjøre comeback – igjen, sa Meinseth følgende i en pressemelding:

– Vi er stolte over å ta verdens største reality-suksess tilbake til norske seere og til NENT Group der det hører hjemme.

Les også: Nå er Rihanna milliardær i dollar

«Robinsonekspedisjonen» har tidligere gjort stor suksess, og har blant annet vunnet en Gullrute to ganger. Først i 2000, for «beste dokudrama», og siden i 2003 – for «beste reality».