Søndag er det klart for finale av «Farmen», og tre semifinalister skal bli til én vinner.

Før det måtte deltakerne Bente Rabba (54) og Henrik Eijsink (26) møtes i en siste, avgjørende konkurranse for den aller siste finalebilletten, etter at Andrea Rosli (24) vant den første finalekonkurransen og sikret seg den første plassen.

Les også: Tårevåt «Farmen»-avskjed like før semifinalen: – Turte ikke si alt jeg ville

I en intens kamp i melkespannholding var det til slutt Rabba som først dunket melkespannet borti bordflaten, og dermed sendte Eijsink rett til finalen – der han møter Rosli.

Kjente på redselen

Til tross for å være så nær en finale, tar ikke 54-åringen nederlaget med stor sorg. Under hele «Farmen»-oppholdet har hun nemlig fryktet en konkurranse i melkespann, og hun ble ikke overrasket da det ikke gikk hennes vei.

Overfor Nettavisen innrømmer også Rabba at hun var klar for å forlate «Farmen»-eventyret for godt:

– For å være ærlig var det deilig å ryke. Jeg var kognitivt svekket og sterkt preget av problemer med hukommelsen på tidspunktet, sier Rabba til Nettavisen og legger til:

– Jeg får mye betennelse i kroppen i forbindelse med feil kosthold, noe som skjedde på «Farmen».

Les også: Avslører dramatikk bak kamera: Ble tatt ut av gården i flere timer

Nylig skrev Nettavisen at Rabba har vært gjennom et langt og krevende sykdomsmareritt. Det hele begynte i 2006 da hun ble feiloperert, og med årene som fulgte har hun vært gjennom flere operasjoner, fått diagnosen ME og slitt med depresjon.

Var utslitt

Tidligere i høst fortalte Rabba til Nettavisen at hun slet med betennelse i både hodet og armene under «Farmen»-oppholdet, noe som førte til at hun var mye sliten rett før hun røk ut.

– Mitt problem er at jeg mister hukommelsen når jeg blir syk. Jeg blir utmattet og får ikke med meg ting, og om du hadde spurt om «hvor mange dager det er i året» eller «hva heter sønnene dine», så hadde jeg ikke hatt svaret. Jeg merket gjennom oppholdet at det ble verre og at jeg husket mindre og mindre, fortalte Rabba til Nettavisen i høst.

Til Nettavisen nå avslører 54-åringen nå at hun merket store problemer med hukommelsen under keramikk-konkurransen, som hun kom på sisteplass i. Det fikk henne til å kjenne på redselen for at hun muligens ikke kunne svare på spørsmålene under en eventuell finale.

For Rabba ble det altså ikke noe nederlag å måtte forlate «Farmen» på det tidspunktet. Hun anser også Eijsink og Rosli som verdige finalist, og er fornøyd med utfallet.

I løpet av elleve uker på «Farmen»-gården sitter Rabba igjen med fantastiske minner, og hun har i løpet av tiden rukket å komme nær både tobeinte og firebeinte.

– Jeg sitter igjen med mange gode opplevelser med både dyr og folk. Spesielt opplevelsen med å kunne ha det fantastisk fint sammen selv om vi konkurrerer mot hverandre.