Høstens sesong av «Farmen» er godt i gang, og deltakerne avslutter i søndagens episode sin andre uke på gården. Men når det går mot slutten av uken, går det også mot slutten på eventyret for én av deltakerne når det søndag er duket for nok en tvekamp.

Les også: Tar grep på «Farmen» etter dyrevelferd-bekymring: – En dårlig tendens

Hashar Aziz (34) valgte Lasse Fredheim (26) til sin motstander etter å ha blitt valgt som førstekjempe tidligere denne uken.

– Jeg har valgt den jeg tror jeg kan hevde meg mot, og som jeg har størst mulighet til å komme tilbake til gården mot, fortalte Aziz før han tok valget.

Ett øyeblikk ble avgjørende

Som andrekjempe er det Fredheim som får velge grenen de to skal kjempe i, og valget falt til slutt på melkespannholding.

Les også: Dramatiske scener på «Farmen»-gården: – Ubehagelig

På forhånd hadde det oppstått gnisinger mellom kjempene da de skulle fordele mat og besøk kvelden før, så det var to mildt sagt kampklare menn som dukket opp på tinget søndag.

Etter en intens kamp hvor de begge to begynte å slite med å holde melkespannene i luften var det altså Fredheim som til slutt måtte kaste inn håndkleet. Melkespannet kan nemlig ikke være borti verken stengene rundt spannet eller bordplaten, og til slutt var det et lite «touch» borti stålstengene med spannet som ble skjebnesvangert for 26-åringen.

– Jeg ble litt overrasket, for jeg merket ikke selv at bøtta var nedi. Jeg ga meg i den tvekampen uten at jeg føler at jeg har fått ut maks, og det er litt irriterende, sier Fredheim etter at tapet var et faktum.

Aziz på sin side er naturligvis glad for å ha vunnet sin første tvekamp og en uke til på gården, men er ærlig med de andre deltakerne om at det er litt vemodig å ha slått ut en annen deltaker.

– Jeg synes det er moro å ha vunnet en tvekamp, men jeg står her med en litt vond bismak i munnen, egentlig. Jeg synes helt klart at Lasse er en verdig vinner til å kunne stå her, og dessverre så ble det ikke sånn.

Ettersom «Farmen» fremdeles er under innspilling, har ikke Nettavisen lykkes med å få en kommentar fra Fredheim og Aziz om årets andre tvekamp.

– Vil prege trivselen min

Fredheim må forlate gården samme uke som romanseryktene mellom han og en annen «Farmen»-deltaker begynte å svirre. Tidligere denne uken kunne nemlig flere deltakere avsløre at de merket romantikk i luften mellom Fredheim og meddeltaker Andrea Rosli (24).

Da det søndag var klart at Fredheim måtte forlate gården var Rosli rakt på beina for å ta farvel.

Etter en god klem og et løfte om at Rosli skulle «ha ansvaret» neste uke, var det en trist Fredheim som tok til takke med to uker på gården.

– Det var vondt å si ha det til Andrea. Hun skal være der inne lenge, det er jeg helt sikker på, så det blir lenge til vi ser hverandre igjen. Men jeg håper jeg ser Andrea og pastoren (Erlend Indergaard) når finalen spilles inn.

Les også: «Farmen»-romanse mellom flere av deltakerne: – Ingen hemmelighet

Også Rosli kjenner på at det var tøft å skulle si farvel etter søndagens tvekamp. Under en samtale med venninnen Hanne Mathea Friis forteller hun oppløst i tårer at hun er redd for at hun ikke vil trives på gården uten Fredheim.

– Jeg er overrasket over hvor vondt det gjør, sier hun og fortsetter:

– Det føles veldig kjipt, for jeg vet at det vil prege trivselen min inne på gården. Det var Lasse og meg og vi lo fra vi sto opp til vi la oss. Det kommer til å være tunge dager uten Lasse her.