I den nye Discovery-serien «Et hardt liv med Ronny» skal programleder Ronny Brede Aase (36) gå i dybden i eget sinn og utforske sine egne og andres uvaner, svakheter og avhengigheter. Serien har premiere på skjermen nå til våren.

Bakgrunnen for serien er at Aase lurer på hvorfor hjernen hans ofte lar ham ta dårlige valg, og hvorfor alle mennesker egentlig driver med ting de vet at de burde kutte ned eller ut.

Les også: Sophie Elise svarer på badeland-kritikken: – Ikke noe å bli sur for

– Jeg vet jeg burde spise færre burgere, drikke «birras» litt sjeldnere, rydde i huset oftere, men likevel fortsetter jeg i min vante tralt. Og jeg er ganske sikker på at jeg ikke er alene, sier Ronny Brede Aase i en pressemelding fra kanalen.

Har med kona på laget

I arbidet med den nye TV-serien skal 36-åringen finne ut om hans egen teori stemmer.

Programlederens teori går ut på at alle mennesker er like håpløse, at alle har sine laster. Om det er gambling, rus, prokrastinering, fobier, røyking, unødvendige raseriutbrudd eller bare god gammeldags latskap – alle driver med ting de vet de burde kutte ned eller ut, mistenker programlederen.

Med seg på laget har han både eksperter, kona Tuva Fellman (35) og gode venner.

– Jeg håper at jeg ved hjelp fra eksperter, kona mi Tuva og gode venner skal få til endringer som gjør mitt, og til og med seernes, liv litt enklere. Går det an uten at det blir kjedeligere? Og er alle uvaner egentlig dårlige vaner, eller kan det være fordommer, sier Brede Aase i pressemeldingen.

– Et program jeg gleder meg til

Programdirektør i Warner Bros. Discovery i Norge, Magnus Vatn, gleder seg til premiere.

– Dette blir Ronnys første dokumentarserie for oss på TVNorge og Discovery+. Ronny er en av Norges absolutt dyktigste programledere, og han har en helt egen evne til å formidle glede og entusiasme, men også engasjere seerne med mer alvorlige temaer. Dette er et program jeg gleder meg veldig til, sier Magnus Vatn i pressemeldingen torsdag.

Les også: Ekspert med klar tale: – Kan ikke skylde på fylla

Ronny Brede Aase har de siste årene vært tilknyttet Discovery, der han blant annet har ledet «Den store matfesten – Toscana». Før han gikk til Discovery jobbet han i NRK, der han også lagde dokumentarserien «Eit feitt liv».