Selvutnevnt matentusiast og programleder Ronny Brede Aase (35) er for tiden å se som vert for «Den store matfesten - Toscana» på Discovery plus.

Sammen med stjernekokk Lise Finckenhagen (35), har han med seg en rekke kjendiser til et av jordens vakreste og beste steder for mat og drikke.

I ettertid har det vist seg å ikke bare være god italiensk rødvin, smakfulle desserter og store mengder glede Brede Aase har blitt servert. På sosiale medier deler han nemlig brutal hets fra fremmede mennesker han har blitt tilsendt i forbindelse med mat-programmet.

Viste frem brutale meldinger

Mandag kveld delte nemlig 35-åringen flere innlegg på Instagrams historie-funksjon der han viste frem et mindretall av svært hatefulle ytringer han hadde fått tilsendt av det som Nettavisen erfarer er godt voksne mennesker.

«Dersom du ikkje blir støtt av programledelse med fedme ...» skriver programlederen til en skjermdump av en melding som lyder:

Les også: – Jeg har fått masse drapstrusler

«Du har diabetes 2 og lager et program om karbohydrater. Jeg synes du er helt for jævlig. Du er den største taperen jeg vet om», var en av meldingene Aase fikk tilsendt.

Videre viser programlederen til nok en hatefull melding som han innleder med:

«.... Og ein ørliten funksjonsnedsettelse ...» skriver han til en annen som lyder følgende:

«Hei, hold deg til radio. Ekkelt at du hoster et matprogram med det øyet», skriver en annen.

Ønsker å opplyse andre

Overfor Nettavisen forteller Brede Aase at slike meldinger holder han seg for god til, og at grunnen til at han delte de på sosiale medier er for å vise andre hva enkelte er i stand til å sende over en lav sko.

– Jeg fikk lyst til å dele de to meldingene jeg fikk i forbindelse med programmet fordi jeg blir så overrasket av at folk kan skrive slike meldinger til andre, sier han i en tekstmelding til Nettavisen.

Videre forteller han at slike meldinger er totalt uakseptabelt å sende til andre mennesker og understreker at han virkelig ikke syntes det er greit.

Til tross for hvor aggressive meldingene er, forteller han til Nettavisen at han ikke tar seg nær av innholdet i meldingene som han er blitt tilsendt.

Les også: Sjokk-tvist i «Linni søker drømmeprinsen»: – Spent på hvordan folk vil reagere

– Jeg blir ikke så støtt av disse meldingene. Jeg blir bare målløs over brutaliteten som står i meldingene, jeg ville jo aldri sagt noe slikt til noen, forteller han.

– Innboksen har eksplodert

Programlederen er tydelig i å påpeke at det stort sett bare er kjærlighet og hyggelige meldinger som renner inn i innboksen hans. Men som de fleste kjente profiler erfarer så vil det alltid være enkelte som har et eller annet negativt å si om noen.

35-åringen understreker at i forbindelse med «Den store matfesten - Toscana» er det kun de to meldingene han delte mandag kveld som har tikket inn. Derimot har det vist seg i etterkant av delingen at han har blitt overfylt av hyggelige meldinger fra mennesker som støtter han.

– Stort sett får jeg bare kjærlighet fra folk, og etter at jeg delte disse negative meldingene har innboksen eksplodert av fine meldinger, sier han og legger til at han blir veldig rørt av det.