Den populære programlederen Ronny Brede Aase er ferdig i NRK etter 14 år, til fordel fordel for Discovery. Det skriver Dicovery i en pressemelding.

I pressemeldingen kommer det fram at Brede Aase skal begynne arbeidet med en nyutviklet TV-serie hos Discovery, og velger derfor å forlate gamle jobben.

– Discovery har invitert meg med på eit fjernsynskalas eg ikkje ville gå glipp av. Eg elskar «Kjør meg til OL», «MasterChef» og «Hvite Gutter», og syns det er skikkeleg stas å skulle få vere med på laget. Eg har fått lov til å gjera så mykje kjekt på fjernsyn i NRK og er evig takksam for det, men då Discovery banka på med ein nyutvikla serie med hygge i fokus, vart eg rett og slett freista, sier Brede Aase i pressemeldingen.

- Eg kjem nok ikkje til å klare å halde meg unna radioen på sikt, men nett no gler eg meg enormt til å fokusere på å lage fjernsyn med ein gjeng eg har djup respekt for, og som eg gler meg til å bli betre kjend med, sier han.

Blir rart å forlate NRK

Til Nettavisen forteller Brede Aase at det naturligvis blir rart å skulle forlate NRK etter så lang tid.

- Det kommer til å følge meg litt å skulle forlate dem, så det blir nok litt rart og spesielt. Jeg kommer selvfølgelig til å savne alle kollegaene mine mest, jeg har hatt det så gøy sammen med de jeg har jobbet med, så det er jeg utrolig takknemlige for, sier Brede Aase til Nettavisen.

Likevel er Brede Aase veldig positiv og spent på hvordan hans nye hverdag i Discovery blir.

- Det blir veldig spennende og gøy, så jeg gleder meg veldig. Av og til må man bare kaste seg ut på ukjent farvann, sier han til Nettavisen.

Les også: Uenige etter fedmeutsagn: – Ikke riktig

Programdirektør i Discovery og TVNorge, Magnus Vatn gleder seg til å få Brede Aase med på laget.

– Ronny Brede Aase er en fantastisk fyr som har begeistret hele Norge gjennom radio og TV i snart femten år. Han er knakende flink og har en tilstedeværelse og et humør som smitter.

- Vi gleder oss veldig til å jobbe med ham på denne nye programserien. Ronny passer som hånd i hanske i Discoverys satsing på godt, lokalt innhold. Det er for tidlig å gå i detalj om den nye programserien som utvikles nå, men vi ser frem til å presentere den skikkelig når tiden er inne, sier programdirektøren i pressemeldingen.

- Vemodig

Brede Aase begynte i NRK allerede i 2007, og har vunnet flere priser for sin innsats som programleder, blant annet i «P3morgen».

De siste årene har han gjort flere programlederjobber på TV, har ledet store direktesendinger og hadde tidligere i år stor seersuksess med serien «Eit feitt liv».

Fungerende redaktør i P3, Daniel Ramberg, sier til NRK at det blir vemodig å gi slipp på Brede Aase.

- Ronny er jo en strålende programleder og en enda bedre kollega som vi er stolte av å hatt i NRK siden han var 19 år. Så det er selvsagt litt vemodig at han skal ut på nye eventyr, sier Daniel Ramberg, fungerende redaktør i P3 til NRK.

NRK og Brede Asse har planer om å fortsette å lage radio og podkast sammen.