I mai møttes de to fotballfruene Coleen Rooney (36) og Rebekah Vardy (40) i retten, etter at Vardy mente Rooney hadde skadet omdømmet hennes. Rooney er gift med Wayne Rooney (36), som er tidligere fotballspiller og nåværende manager, mens Vardy er gift med Leicester City-proffen Jamie Vardy (35).

Det dramafylte oppgjøret mellom de to fotballfruene fikk klengenavnet «Wagatha Christie» i britisk presse, og begynte tilbake i 2019 etter at Rooney anklaget Vardy for å ha lekket historier om henne til pressen. Det fant ikke Vardy seg i og mente hun hadde fått «svært alvorlig skade på sitt omdømme» etter Rooneys anklager mot henne.

Les også: Var hjemløs og vokste opp i tragiske omstendigheter: Dette var vendepunktene

Likevel godtok dommeren Rooneys begrunnelse om at avsløringen av hvem som stod bak var av offentlig interesse. Dermed vant Rooney over Vardy i retten, skriver Sky News fredag. Rettsaken ble behandlet som en sivil sak ved High Court i London.

I følge den britiske tabloidavisen Daily Mail må Vardy nå betale svimlende tre millioner pund i rettsomkostninger.

Lekket historier til pressen

Det hele strekker seg tilbake til 2019 da Rooney gikk hardt ut i et innlegg på Instagram og anklaget Vardy for å ha lekket historier om henne til pressen. Ifølge Rooney var det snakk om historier som var blitt delt i private rom på Instagram som var blitt delt til pressen. Ifølge Rooney var det kun Vardy som kan ha delt disse historiene.

Les også: Jennifer Lopez garderobe vekker oppsikt: Brukt klær og tilbehør til over en million kroner

Dette gjaldt spesielt oppslag i den britiske tabloidavisen The Sun.

«I flere år har noen jeg stolte nok på til å få følge min private Instagram-konto systematisk lekket private bilder og historier til avisen The Sun» skrev Rooney i innlegget.

«Det har vært så mye informasjon som har havnet i den avisen om meg, mine venner og familien min - helt uten at jeg har visst om det eller gitt tillatelse til det. Jeg har i lengre tid forsøkt å finne ut av hvem det er, og jeg har hatt mine mistanker.»

Rooney hadde gått omfattende til verks for å finne ut hvem i hennes nærmeste krets som hadde lekket historiene. Hun la ut ulike historier på sin private konto, men blokkerte visse brukere som ikke fikk se dem. Da hun så hvilke historier hun la ut som havnet i pressen klarte hun til slutt å nøste opp i hvilken bruker det var som sto bak.

Les også: «Tix» økte formuen med 22 millioner på ett år: – Jeg har solgt litt eiendom

Anklagen om at det var Rebekah Vardy la Rooney rett ut på sin åpne Instagram-konto, med flere hundre tusen følgere.

Nektet for at det var henne

Å bli offentlig anklaget for å lekket historiene syntes Vardy lite om og nektet hele veien for at det var hun som sto bak. Hun har blant annet pekt på at det er flere andre som har hatt tilgang til hennes Instagram-konto og derfor kan ha vært dem som lekket historiene.

«Som jeg akkurat fortalte deg på telefonen, så skulle jeg ønske du ringte meg (hvis du trodde anklagene stemte). Jeg snakker aldri med noen om deg, noe de mange journalistene som har spurt meg over de siste årene kan gå god for. Hvis du virkelig trodde jeg gjorde dette, kunne du sagt fra til meg så hadde jeg endret passordet på profilen min, for å se om det stoppet da» skrev Vardy tilbake til Rooney på Instagram etter anklagelsene i 2019.

«De siste årene har flere mennesker hatt tilgang til Instagram-profilen min, og senest denne uken fant jeg ut at jeg fulgte mennesker jeg ikke har valgt å følge selv. Jeg prøver ikke å være morsom, men jeg trenger ikke pengene - hva hadde jeg tjent på å selge historier på deg?» skrev hun videre om saken.

Rettssaken mellom de to fotballfruene har fått enorm oppmerksomhet og pressedekning i England, og oppgjøre fikk som sagt klengenavnet «Wagatha Christie», men også en rekke andre tilnavn i årenes løp; blant annet The War of The Wags (fotballfrue-krigen) og The Great British Wag-Off (den store, bristiske frueduellen). «Wag» har i årevis vært forkortelsen for «wives and girlfriends» til fotballspillerne, og i mange tilfeller har de stjålet overskriftene like ofte som deres ballspillende halvdel.

Ble dratt inn i fruenes drama

Mens fotballfruene har kranglet de siste årene holdt de to fotballprofilene en lav profil i saken, og lenge var det bare Rooney møtte opp for å støtte sin kone i retten. Men freden mellom de to fotballspillerne endte brått da også Vardy dukket opp i retten for å støtte sin ektefelle.

Wayne Rooney skulle den dagen forklare sin side av saken, og kom med uttalelser som satte sinnene i kok hos ekteparet Vardy.

Les også: Erling Braut Haaland totalslaktes av kjendisstylist: – Ikke en innertier

Episoden som ble dratt opp i retten, stammer fra 2016, altså tre år før konflikten mellom konene opprinnelig begynte. Den nåværende Derby County-manageren var på det tidspunktet kaptein for England, og skal ha fått beskjed fra høyere hold om å snakke med Jamie Vardy, om konas oppførsel utad. Rebekah Vardy skal nemlig ha skapt overskrifter i samme tidsrom som landslaget spilte viktige kamper i EM, noe som skal ha vært distraherende.

Vardy selv hevdet at Rooney aldri snakket med ham.

– Wayne snakker tøv. Han må være forvirret, fordi han snakket aldri til meg om problemer med Beckys atferd i media under EM i 2016, skal Vardy ha skrevet i en pressemelding i forbindelse med rettssaken.