HALDEN (Nettavisen): Torsdag kveld er det duket for aller siste episode av det folkekjære musikkprogrammet «Allsang på Grensen», som runder av etter hele 16 sesonger.

Det var forrige lørdag «Allsang»-eventyret tok slutt og i tradisjon tro foregikk innspillingen på Fredriksten festning i Halden.

Rett før innspilling møter Nettavisen programlederne, Katrine Moholt (48) og Stian Thorbjørnsen (40), som forteller at det er vemodig å skulle ende «Allsang»-epoken.

– Det kan aldri gjenskapes

For Moholt, som har vært med musikkprogrammet fra første opptreden på Fredriksten festning, har en del minner satt seg fast, men samtidig er det enkelte minner og personer hun tenker mer på.

– Det er veldig mange minner, men for min del så tenker jeg veldig mye på de som ikke er blant oss lenger forteller Moholt.

Les også: Dette er superstjernens «hemmelige» krav

Programlederen tar frem musikalske eksempler som Ari Behn, Jahn Teigen og «The Monroes».

– Vi har hatt Jahn Teigen som har sunget «Adjø», «The Monroes» med Eivind Rølles og Lage Fossheim, Liv Marit Wedwik som sang «Jäg trodde englarna fanns». Vi har også hatt Lin Andersson og Ari Behn som ikke med oss lenger.

– Det er sterke minner, det var «Allsang»-historie og det kan aldri gjenskapes. Det er minnene som står igjen, forteller en åpenhjertig Moholt.

Dette skal hun gjøre nå

«Allsang på Grensen» har som kjent blitt spilt inn hver sommer de siste årene og musikkprogrammet er nok noe enhver nordmann forbinder med den ultimate sommerstemningen.

For Moholt blir det imidlertid deilig å kunne tilbringe mer av sommeren med familien i årene som kommer.

– Jeg tenker jo at det blir veldig deilig etter 16 år bare å kunne logge helt av og ha fri med familien. Jeg har jo ei lita jente på åtte år og tenker at det blir godt når alle kan ha sommerferien sammen, sier Moholt.

Hva planen for somrene fremover er, vil hun imidlertid ikke røpe.

Les også: Støre om fotballskaden: – Fikk en skrekk-skade

–Vi får se da, jeg er litt hemmelighetsfull, sier 48-åringen.

Ble tatt på alvor

For Thorbjørnsen skulle programmet få en stor betydning for ham som artist.

– For min del husker jeg godt første gang jeg fikk lov til å være her. Det var det første TV-programmet som tok oss på alvor.

Programlederen, også kjent som «Staysman», forteller at han er takknemlig for at musikkprogrammet ga ham en sjanse.

– Det som er «rølp» er litt allemannseie i dag. På grunn av TV-serien «Rådebank» er det blitt litt mer akseptert, men de første som lot oss stå på en scene på TV var «Allsang på Grensen», sier 40-åringen og legger til:

– Jeg har sakt det tidligere og jeg sier det igjen: jeg synes det er Norges viktigste musikkprogram gjennom 16 sesonger, nettopp fordi man får lov til å komme hit uten å være så etablerte.

Gir seg på topp

For både Moholt og Thorbjørnsen var det vemodig å skulle spille inn den siste episoden, men begge er enige i at tiden var inne for å ende programmet etter 16 sesonger.

Les også: Frank Løke tilbake i Norge etter K2: –Ikke ferdig ennå

– Jeg synes det er kult at TV 2 gir seg mens «Allsang på Grensen» fortsatt er en suksess. Vi startet som en suksess og gir oss som en suksess, sier Katrine og legger til:

– Det er jo vemodig også, fordi det er en epoke som er over, men det føles riktig.

Thorbjørnsen på sin side forteller at det ikke blir lett å spille inn den siste episoden.

– Det blir jo rart fordi det har jo vært en del av sommeren min. Jeg sa alltid til managementet mitt og bandmedlemmer at en sommer uten «Allsang på Grensen» er en mislykket sommer.

Videre forteller han at innspillingen av siste episode kan bli tøft.

– Det er jo norsk musikkhistorie. Jeg tuller jo med Katrine at hun ikke må grine i siste program, men det er nok jeg som kommer til å ende opp med det, sier en ydmyk Thorbjørnsen.

Les også: «Farmen»-Øyunn bekrefter brudd

Om Moholt eller Thorbjørnsen tyr til tårene i kveldens episode gjenstår å se.