Etter å ha møttes gjennom realityprogrammet «Farmen kjendis» i 2017, har forholdet til Petter Pilgaard (42) og Vendela Kirsebom (55) måttet stå gjennom både stormer og spekulasjoner før de til slutt ble hele Norges kjendispar.

For to uker siden ble paret omsider mann og kone, etter at de ga hverandre sitt «ja» på hotell Continental i Oslo.

Les også: Nå er Petter og Vendela mann og kone: Inviterte eksmannen til bryllupsfest

I forkant av bryllupet tok paret følgerne med på store deler av planleggingsfasen av bryllupet i podkasten deres «The Pilbooms». Etter bryllupet har de delt få detaljer, men i en rykende fersk episode kunne turtelduene avsløre detaljer fra den store dagen.

Ville bare gråte

I noen tilfeller velger brudepar å tilbringe natten sammen med sin kommende ektefelle, mens andre tilbringer kvelden før med sin forlover. I tradisjon tro tilbrakte brudeparet natten før bryllupet hver for seg på hotell i Oslo.

Det som i utgangspunktet skulle være en avslappende start på bryllupet, viste seg å bli langt fra en rolig kveld på hotellet for Kirsebom.

– For meg ble det for mye. Jeg fikk bare panikk rett og slett. Jeg kjente at jeg ble varmere og varmere, sier Kirsebom i podkasten.

Pilgaard forklarer at VG-lista gikk av stabelen rett utenfor hotellvinduet samme kveld. For bruden endte dermed natten med få timer søvn før den store dagen.

Å arrangere et bryllup innebærer i tillegg til en utfordrende natt, et stort ansvar og 55-åringen legger ikke skjul på at hun var både stresset og nervøs.

Gjestelisten besto av flere store navn som blant andre Leif Einar «Lothepus» Lothe (52), kjendisstylist Jan Thomas (55) med samboeren Harlem Alexander (34) og Plumbo-vokalist Lars Erik Blokkhus (44). I tillegg var familien til Kirsebom fra Tyrkia invitert. Å ha ansvaret for en så stor gruppe mennesker viste seg å bli en stor oppgave.

Petter på sin side tilbrakte formiddagen sammen med forloverne sine, da han ikke skulle se Kirsebom før vielsen. Dermed satt hun med hele ansvaret i sine hender.

Kjolen var for stor

På toppen av det hele dukket det opp en rekke spørsmål på en ellers stressende dag, som imidlertid ble for mye for bruden. Alt fra spørsmål om blomster, til navnekort og bordplassering var 55-åringen nødt til å ta stilling til.

Selv hadde hun i utgangspunktet planer om å nyte en rolig kveld på hotell-suiten før bryllupet.

– Jan (kjendisstylist Jan Thomas, journ. anm) så at jeg hadde full panikk. Jeg kjente at jeg bare ville gråte, og at jeg ville hjem.

Kirsebom forteller at det var først da Jan Thomas, som var forloveren hennes, ankom hotellet at nervene og stressnivået roet seg.

Da Kirsebom skulle prøve brudekjolen fant hun imidlertid ut av at kjolen ikke passet lenger. Den hadde blitt for stor for henne siden sist gang hun prøvde den.

Designervenninnen deres Torunn Valland, hev seg ifølge Kirsebom rundt i en bil over Hardangervidda, og kjørte i full fart for å rekke frem til bryllupet. Da hun slutt ankom Oslo, så var det vanskelig å skaffe taxi da både VG-lista og Ingrid Alexandra sin 18-åsdag sto for tur.

Til slutt kom hun med kjolen, og Kirsebom fikk god hjelp fra sin forlover. Deretter kjente hun på en glede i hele kroppen av at hun skulle gifte seg.

Nettavisen har forsøkt å kontakte det nygifte paret uten og lykkes.

Vakkert bryllup

Til tross for en hektisk og nervepinene tid før bryllupet, ble paret omsider gift og beskriver bryllupet deres som et «fantastisk eventyrbryllup» med en rød tråd gjennom hele dagen. Begge to forteller i podkasten at det føles fantastisk at de endelig er gift.

Du er en overjordisk vakker wifey,@vendelaofficial ❤️ For et eventyrbryllup. Nå er det oss to resten av livet. Ord kan ikke beskrive hvor lykkelig du gjør meg, skrev Pilgaard under et bilde fra bryllupet.

I podkastepisoden leser Pilgaard opp deler av talen han holdt til Kirsebom under bryllupet, der han blant annet takker henne for å ha vist han hva ekte kjærlighet er, noe som resulterer i tårer.

Nå nyter paret hvetebrødsdagene på en hytte på Veierland i Vestfold.