Lørdag er det duket for finale i Melodi Grand Prix, der Norges bidrag til den storslåtte, internasjonale Eurovision-finalen i Liverpool i mai blir stemt frem av TV-seerne.

En av de ni håpefulle artistene som inntar scenen i Trondheim Spektrum, er Jonas Nes Steinset, som går under artistnavnet Jone. Han stiller med låten «Ekko inni meg».

Les også: Derfor «forsvant» Sandra Lyng fra rampelyset

Dette er Steinsets første møte med MGP-«sirkuset», og overfor Nettavisen legger han ikke skjul på at det var overvendende å bli ropt opp som en av finalistene etter den andre delfinalen i den populære sangkonkurransen på NRK.

– Det var så mye adrenalin som gikk gjennom kroppen akkurat da, så det er nesten så jeg ikke husker det. Jeg husker bare at jeg skrek så høyt at lungene mine nesten datt ut. Det var så utrolig morsomt, minnes Steinset og ler godt.

Samtidig kan han imidlertid avsløre at oppladningen til delfinalen ikke var helt optimal. Artisten presterte nemlig å pådra seg et ribbeinsbrudd bare få dager før han skulle kjempe om en av de prestisjetunge plassene i MGP-finalen.

Gikk galt under musikkvideoinnspilling

Det var under innspillingen av musikkevideoen til «Ekko inni meg» at uhellet var ute. Steinset skulle da falle i bakken, dog på en madrass. Men det var ikke nok til å dempe fallet.

– Jeg gikk gjennom madrassen, gikk rett i bakken og knakk ribbeinet, sier han.

Les også: Ulrikke Brandstorp med advarsel til forloveden

Uhellet skjedde bare få timer inn i innspillingen, som skulle gå over to dager. Det var imidlertid positivt, forteller artisten:

– Vi hadde med oss smertestillende på sett, og med et sånt brudd så blir det ofte verre etter noen dager.

– Men mot slutten så begynte jeg virkelig å kjenne det. Og uken etter var det delfinale, så der måtte jeg skrike etter smertestillende da jeg kom av scenen, minnes han, og legger til at han fortsatt kjenner på smerter etter ribbeinsbruddet.

– Det er fortsatt vondt, men heldigvis mye bedre. Jeg er mer klar for finalen nå enn jeg var på delfinalen, ler han.

Til Trondheim i bobil

Med et brukket ribbein er Steinset, eller Jone, nå på vei til Trondheim Spektrum og MGP-finalen i en bobil. I stedet for å ta fly til Trondheim bestemte han seg nemlig for å møte fans på veien. Og det har vært en positiv opplevelse så langt.

– Vi var innom en barne- og ungdomsskole på veien, og der var det liv. Det var helt sinnssykt, det var vel 800 elever som hadde samlet seg for å hilse og si hei. Det var utrolig morsomt. Jeg har aldri opplevd det før, det var noe helt nytt.

Og økt oppmerksomhet har han merket mye til siden delfinalen for noen uker siden. Jone og «Ekko inni meg» har nemlig også gjort stor suksess på hitlistene, og ligger i skrivende stund på fjerdeplass på topp 50-listen til Spotify.

– Det er helt sykt, sier han og fortsetter:

– Jeg har jo aldri hatt en låt på topp 50, og jeg har holdt på med dette prosjektet siden 2020. Så det å klatre helt opp til fjerdeplass er helt vilt, helt surrealistisk. En enorm «boost».

Nå venter altså MGP-finalen i Trondheim, der Steinset lover et bra show for seerne:

– Jeg er jo førstemann ut, så det er vel egentlig bare å starte med et brak. Det blir show, det er da jeg er i mitt ess.