– Det var den verste opplevelsen i mitt liv. Herregud, for en dag.

Slik gjengir artist Carina Dahl (37) til Nettavisen øyeblikket hun fikk den hjerteskjærende beskjeden om at bestevenninnen, bloggeren Tuva Willassen (28) hadde gått bort.

Les også: Familien bekrefter: Influenser Tuva Willassen (28) døde i Tyrkia

I starten av mai ble 28-åringen funnet død i vannkanten på en strand i Tyrkia. Hun etterlot familie og venner i sorg, og for 37-åringen har minnet om sjokkbeskjeden brent seg fast i hjernen.

– Jeg hadde akkurat startet turneen min da Tuva døde. Jeg satt i turnébussen med Petter Katastrofe, og var ferdig med å holde konsert da jeg fikk den beskjeden. Jeg havnet i sjokk, men Petter var veldig god å ha der og da, sier Dahl til Nettavisen.

Det har gått sju måneder siden Willassens dødsfall, og Dahl har prosessert tapet på ulike måter. Hun skrev en sang til ære for henne, og da hun var på TV-innspillingen dukket minnene om Willassen opp overalt.

Fant trøst i minnene

Til våren er det duket for nok en sesong av det populære TV-programmet «Kompani Lauritzen». I den fjerde sesongen skal en ny gjeng med kjendiser utfordre seg i militæret, deriblant Carina Dahl.

Innspillingen finner sted på Åndalsnes i Møre og Romsdal, og det er ingen tvil om at opptaksprøven er beinhard. Men for Dahl ble opplevelsen tøffere av helt andre årsaker.

To år tidligere var Dahl og Willassen på venninnetur i Åndalsnes, og artisten snakker fremdeles varmt om minnene fra turen.

– Vi var sammen i flere uker. Vi gikk masse toppturer, gikk Romsdalseggen og Rampestreken, og klatret, sier Dahl om norgesferien med Willassen.

Da var Dahl opprinnelig på sommerturné, men Willassen sa alltid ja til å bli med på slike ting, forteller artisten og anså henne som en uredd og spontan person.

Les også: Dette takler ikke skuespilleren: – Det er brudd på karakteren min

Selv om Willassen er borte, er ikke minnene borte. Under innspillingen av «Kompani Lauritzen» i Åndalsnes følte Dahl at venninnen på sett og vis var der med henne, i ånd.

– Da jeg var med på «Kompani Lauritzen» tenkte jeg utrolig mye på Tuva, sier Dahl.

– Det var ekstremt mye minner av henne der. Det var spesielt, fortsetter hun.

Men Dahl fant imidlertid en trøst i oppholdet på Åndalsnes.

– Jeg tenkte ofte: «Ser du meg nå, Tuva? Nå er jeg på den fjelltoppen vi har vært på». Det var trøst jeg fikk, sier 37-åringen og fortsetter:

– Jeg liker alltid å tenke at de vi har mistet ser oss og er stolt av oss.

Redd for å tråkke feil

Kort tid etter dødsfallet til Willassen, ble Dahl spurt om hun kunne lage en låt til minne om 28-åringen. På det tidspunktet var alt veldig ferskt, og artisten klarte ikke å finne ordene til å beskrive tapet.

– Jeg klarer ikke å sette meg ned og skrive noe på bestilling. Det var altfor tidlig, og jeg fikk det ikke helt til, sier hun.

Hun la derfor ideen om en minnesang på hyllen, og prøvde heller å synke inn det som hadde skjedd. Det tok flere måneder før Dahl klarte å tenke på ideen om en sang til Tuva Willassen.

Les også: «Bloggerne»-profilen: – Vanskelig å snakke om

Da innspillingen av «Kompani Lauritzen» var ferdig i høst, returnerte Dahl tilbake til sitt vanlige liv. Som nevnt brakte TV-innspillingen mange minner av venninnen, og hun tenkte konstant på Willassen.

Det førte til at ordene plutselig var der, og Dahl satte seg ned for å skrive. Resultatet ble låten «Te æ ser dæ igjen».

– Jeg fikk tid til å kverne litt om sangen og Tuva under «Kompani Lauritzen». Da jeg var ferdig der, så kom den sangen bare til meg.

Dagen før låten kom i november, var familien og vennene til Willassen samlet hos Dahl for å høre sangen for første gang. Det var noe Dahl gruet seg til.

– Jeg var så sinnssykt nervøs, og jeg skjønte ikke helt hvorfor. Jeg visste at de ville like sangen, men jeg var så redd for at jeg hadde tråkket feil og at noe skulle bli feil.

Men minnesangen ble møtt med kjærlighet og takknemlighet, ifølge Dahl. I ettertid av låtslippet har hun også fått hundrevis av meldinger fra folk som sier at låten har hjulpet de som er i lignende situasjoner.

– Jeg er så glad for at jeg kan bruke min stemme til å belyse temaet psykisk helse. Og at folk finner trøst i låten er det som betyr aller mest, avslutter Dahl.