I kveldens episode av Farmen var det klart for tvekamp. Førstekjempe Runar Søgaard, mest kjent som eksen til den kjente artisten Carola Häggkvist, valgte tidligere proffbokser Ole «Lukkøye» Klemetsen som andrekjempe.

- Jeg ville møte den sterkeste av mennene på gården, forteller Søgaard til Nettavisen.

Dessverre for Søgaard var det andrekjempen som fikk gleden av å velge gren som de skulle kjempe mot. Førstekjempen ønsket seg nemlig tautrekking, men det var utelukket for Klemetsen.

- Jeg har noen fliser i hendene som jeg skulle fått ut, så det er ikke aktuelt. Jeg velger øksekast, for det har jeg øvd mye på og det er nok det jeg har best sjanse til å slå han i, fortalte han før tvekampen.

Trosset anbefalinger

Det hadde Ole «Lukkøye» rett i.

Søgaard hadde imidlertid en grei start, da han traff blinkplata og fikk to poeng i runde to. Det var likevel ikke nok, da Klemetsen fikk fem poeng. I den andre runden traff ingen av deltakerne blink, og det gjorde heller ikke Søgaard i runde tre. Klemetsen vant dermed kampen.

- Jeg hadde ikke øvd meg på forhånd, men jeg har kastet en del kniv tidligere. Det er likevel annerledes med øks, og jeg ble anbefalt å kaste med begge hendene, men jeg synes det var mest naturlig å bruke bare én, forklarer han til Nettavisen.

Søgaard måtte forlate Farmen-gården, men fikk seg litt av en overraskelse da han fikk beskjed om at han skulle videre til Torpet. Der vil han ha mulighet til å kjempe seg tilbake til Farmen-gården.

- Jeg trodde først at de køddet, sier han, som mener oppholdet på Farmen-gården overgikk alle forventninger.

- Fikk respekt for besteforeldre

Søgaard forteller at han ikke visste hva han gikk til da han takket ja til å være med i Farmen Kjendis denne sesongen. Han angrer likevel ikke.

- Det var blant de artigste ukene i mitt liv. Det var utrolig godt samhold blant deltakerne, og jeg fikk venner for livet, forteller han.

Selv om han synes det var veldig artig å være med, innrømmer han at det var tøft.

- Det var veldig hardt arbeid, den varmeste sommeren i manns minne, og begrenset tilgang på mat. Jeg fikk en enorm respekt og forståelse for besteforeldrene våre som levde slik vi gjorde på Farmen-gården, sier han.

Fra Farmen til fengselsdom

Innspillingen fant sted i sommer, og etter den gangen har det skjedd litt av hvert i livet til Søgaard. Han jobber blant annet med å utarbeide et TV-program sammen med Charter-Svein, som også var på Farmen, samtidig som han nylig ble dømt til ett år og åtte måneder fengsel i Sverige.

Ifølge dommen har Søgaard systematisk unnlatt å bokføre betydelige beløp for å unndra skatt. Søgaard har anket dommen og ønsker ikke å kommentere saken overfor Nettavisen.

- Det jeg kan si er at dommen blir ikke effektuert. Den blir annullert og så blir det en ny rettssak i slutten av neste år, sier han.

Nektet hårvask

Martine Lunde Aarsrud og Mina Hadjian måtte trygle Erik Anders Sæter for å få tatt en hårvask under markedet i Farmen Kjendis i kveldens episode.

Storbonde Mina, tidligere programleder og sjef for Røverradioen, fikk godkjent ukesoppdraget - til stor glede for de andre deltakerne. Med penger i lomma, kunne hun også ta med seg to hjelpere til markedet for å handle.

Hun tok med seg de tidligere Paradise Hotel-deltakerne Martine og Erik til markedet, og damene fikk tilbud om å vaske håret svært rimelig, men det var bare én hake.

Erik måtte nemlig ta imot en gratis hårvask og barbering for at jentenes hårvask ikke skulle bli dyrere, og det hadde han virkelig ikke lyst til. Han hadde nemlig ventet i to uker på at håret skulle bli fett nok til at det sto av seg selv, og etter hårvasken ble han ikke fornøyd.

- Det ser ut som jeg er 12 år, sier han i programmet.

Jentene derimot, de ble strålende fornøyde med nyvasket hår.

- Dette var helt fantastisk, reagerte Martine etter å ha fått rent hår.