I 2018 lanserte Apple tre nye iPhone-modeller, iPhone XS, iPhone XS Max og iPhone XR. I kjølvannet av lanseringen skapte de skyhøye prisene på toppmodellene overskrifter verden over.

Skal vi tro den japanske bloggen Mac Otakara kan det være duket for enda større overskrifter i 2019.

Bloggen, som regnes for være å en troverdig nettside, siterer «troverdige kilder» i Kina og hevder Apple har planer om å lansere to nye modeller i 2019 i tillegg til nye modeller av de tre som er på markedet nå.

Altså fem mobiler til sammen.

Les også: Apples trådløse fiasko: - Aldri sett noe liknende

Mac Otakara skriver at de to nye modellene får OLED-skjermer på 6,1 og 6,5 tommer, skal være tynnere enn dagens toppmodeller, får større kamerasensorer, 18W hurtigladere (Lightning til USB-C) og ikke minst: Evnen til å trådløst lade annet elektronisk utstyr.

Nye versjoner av iPhone XS og iPhone XS Max skal på sine side være like i størrelse og med samme (trege) ladere som i dag. Ny iPhone XR skal fremdeles ha den rimeligere LCD-skjermen.

Dermed er det duket for at de to ny modellene blir flaggskip på toppene av flaggskipene. Forbes-skribent Gordon Kelly spekulerer i om det kan være «iPhone Pro»-utvalget det har vært snakk om lenge.

Han er imidlertid ikke imponert over utviklingen.

- Om dette stemmer, er det galskap, skriver han i en kommentar.

- Ja, det stemmer at Samsung har lansert fire modeller av Galaxy S10, og det er forventet de får selskap av fire nye modeller av Galaxy Note 10. Men dette er på grunn av delingen mellom 4G og 5G. 5G er ikke tilgjengelig over alt og det følger en heftig pris med maskinvaren, så de ekstra versjonene gir mening.

Vi understreker at informasjonen fra Mac Otakara er rykter.

Les også: Snart kommer 5G - dette trenger du å vite

Dagens iPhone XS og XS Max har henholdvis skjermer på 5,8 og 6,5 tommer. Skjermen på iPhone XR måler 6,1 tommer.

Prisen på iPhone XS Max starter på 12.690 kroner, og går opp til 16.790 for toppmodellen.