– Seks år, tenk det. Nå skal vi gifte oss. Det er ganske sprøtt å tenke på, er det ikke?

Det sier en spent Vendela Kirsebom (55) til Nettavisen. Om to uker, nærmere bestemt 17. juni, skal hun omsider gifte seg med Petter Pilgaard (42), som hun møtte under innspillingen av TV 2-programmet «Farmen kjendis» i 2016.

Men det var ingen av dem som så for seg hva som kunne skje mellom dem da de møttes på TV-gården for første gang.

– Vi var jo på veldig ulike steder i livet. Vendela hadde slått seg til ro med barn og sånt, mens jeg drev fortsatt og spradet rundt på byen uten mål og mening, sier Pilgaard lattermildt.

Forelsket etter innspilling

Men det skulle altså etter hvert oppstå romantikk mellom de to realitydeltakerne. Men først vokste et vennskap.

– Det som var veldig fint med «Farmen» var at vi ble gode venner og hadde det så gøy. Første gang jeg møtte Petter, tenkte jeg bare: «Wow, han er så fin». Så hyggelig, så åpen, så glad. Han er virkelig et ja-menneske, men det var ikke sånn at man gikk og tenkte på om det kunne være noe mer enn bare gode vennskap, sier Kirsebom, og får støtte av Pilgaard.

Les også: Nye «Farmen»-kjendiser skaper full forvirring

– Det var veldig digg med «Farmen», at det ikke var noe agenda. Vi var bare knallgode venner og delte alt. Også blir man veldig godt kjent med alle man møter i en sånn setting, du ser dem når de er slitne, sultne og stresset. Så vi hadde et kjempegodt vennskap i bunn, uten at det var noen baktanker på noen som helst måte. Og det føler jeg har vært en styrke for oss, forklarer den kommende brudgommen.

Om lag ett år etter innspillingen, i mai 2017, bekreftet Kirsebom og Pilgaard at de var kjærester. Siden har det populære paret blitt både samboere og forlovet, og snart er de også mann og kone. Det skulle de egentlig blitt for to år siden – men det satte koronapandemien en stopper for.

– Vi hadde egentlig satt noen datoer i 2020, men så ble ikke det noe av. Også var vi håpefulle for ett år siden, men så gikk ikke det heller. Men nå sitter vi her, og det føles egentlig bare helt riktig at det ikke ble noe av tidligere, forteller Kirsebom.

– Og nå har vi overlevd en pandemi sammen, også, så nå vet vi at dette er bunnsolid, ler Pilgaard.

Kirsebom og Pilgaard skal bo på en suite på Hotel Continental. Men bare én av dem får være der før vielsen:

Spekulasjoner fra fansen

TV-paret har, i tillegg til å overleve en pandemi sammen, også overlevd en storm av spekulasjoner opp gjennom årene.

Det var nemlig ikke alle som trodde på at forholdet deres var ekte da de først ble kjærester.

I sosiale medier spekulerte flere på om det hele kun var et «PR-stunt», men det har de motbevist nå. Tror de, i alle fall.

– Det har egentlig gitt seg nå. Nå leser ikke jeg alt som skrives, da, så det er sikkert noen som fortsatt lurer. Men vi vet at det er ekte, og det er det viktigste, forteller Kirsebom.

– Da får de bare lure. Det viktigste er at vi to vet hvordan ting er, skyter forloveden Pilgaard inn.

Les også: Utelukker ikke nakenbryllup etter TV-suksessen

Han påpeker videre at det hadde vært godt gjort dersom det kun hadde vært et stunt fra deres side.

– Det hadde vært ganske styrete å holde ut så lenge hvis det er det. Da hadde vi vært veldig gode i jobben vår. Og så gode er vi ikke. Vi hadde jo aldri holdt ut så lenge uten at det hadde vært noe hold i det. Det hadde vært slitsomt, ler han.

– Kommer til å slite

Bryllupet skal arrangeres på Hotel Continental i Oslo, før feiringen fortsetter ut i nattetimene på et festlokale like ved.

Og det kommende ekteparet lover en god fest.

– Ja, nå trenger vi en god fest. Det blir kamikaze-shots og dårlige drinker, skikkelig opp på bordet-fest, lover Pilgaard.

Men først skal de gjennom en seremoni og bryllupsmiddag, der Pilgaard skal holde tale. Det er han spent på.

– Jeg kommer til å slite. Da jeg satte meg ned for å skrive talen var det full knekk. Jeg lurer litt på hvordan det skal gå.

Les også: Derfor forsvant Markus Bailey fra TV-skjermen

I underkant av 90 gjester er invitert til seremonien, og paret kan fortelle at alt er klart før den store dagen.

– Alt er i boks. Nå henger kjolen hjemme og venter på den store dagen, sier Kirsebom, og røper samtidig at det ikke bare er én kjole hun skal vise frem i løpet av bryllupsdagen.

– Jeg falt pladask for to kjoler, så det er godt mulig det blir to kjoler, sier hun lurt.

Pilgaard har imidlertid ikke sett noen av dem.

– Akkurat der er vi litt tradisjonelle. Vi skal jo gjøre ting litt utradisjonelt, men akkurat det der synes jeg er hyggelig. Jeg vil ha det øyeblikket der jeg ser kvinnen i mitt liv komme ut i brudekjolen hun har valgt ut spesielt for denne dagen. Når dørene åpner seg, det vil jeg at skal være helt unikt, sier han.

Deler bryllupet med seerne

Kirsebom og Pilgaard har tidligere delt mye av forholdet sitt i TV 2-serien «Petter + Vendela».

Og også bryllupet skal seerne få ta del i gjennom skjermen.

«Petter + Vendela gifter seg» har premiere torsdag, der seerne får bli med på både planleggingen og den store dagen. For det kommende ekteparet var det helt naturlig å ta med seg TV-kameraene på hele prosessen og opplevelsen.

– TV har jo vært en del av der vi møttes, påpeker Kirsebom, før Pilgaard legger til:

– Også er det mange som har gitt uttrykk for at de synes det er kult å følge oss, så da tenkte vi det var fint å ta den helt ut.

42-åringen ser også en stor fordel med å filme hele kvelden.

– Jeg kommer til å være så ute av det at jeg ikke husker noe, så det er greit å ha noe å se tilbake på. Det er kjempesmart, en total «no-brainer», spør du meg, avslutter Petter Pilgaard.