Gå til sidens hovedinnhold

Så, hvor stor ER egentlig en normal penis?

Penis

Omfattende undersøkelse av penis til 15.000 menn slår fast at gjennomsnittlig penisstørrelse er 13,12 centimeter.

Det er få ting som over tid engasjerer mer enn størrelsen på mannens penis. Den tilsynelatende verdensomspennende konsensus er at jo større jo bedre.

Noe som naturligvis er brysomt for menn som frykter de har for lite å stille opp med.

Men hvor stor er altså egentlig en gjennomsnittlig penis? En omfattende undersøkelse publisert i det britiske tidskriftet Journal of Urology fokuserer på nettopp dette.

Her skriver forskerne at gjennomsnittslengden på en erigert penis er 13,12 centimeter, mens på en uerigert penis er gjennomsnittet 9,16 centimeter.

Tykkelse på penis er også noe som ofte trekkes frem som viktig i diverse sexspalter. Her var gjennomsnittet 11,66 centimeter i omkrets for en erigert penis. Slapp var det 9,31 centimeter.

Dypere forskning

Nå tenker du kanskje «hvorfor gidder forskere å kaste bort tid på å måle menns peniser. Er ikke det gjort mange, mange ganger tidligere?». Forskjellen er omfanget. Studien bygger på målinger av 15.000 peniser.

Målet med undersøkelsen er å hjelpe menn som lider av Body Dysmorphic Disorder, en psykisk lidelse der personer har store problemer rundt eget selvbilde.

Forskerne håper at undersøkelsen kan hjelpe menn som sliter med bekymringer rundt størrelsen på penis.

- Mange menn har opplevd å bli mobbet av sexpartneren for lengden på penis. Det er mange menn som sliter og vi håper at undersøkelsen kan hjelpe ved å vise hva som er normatl, sier David Veale fra Institute of Psychiatry, Psychology & Neuroscience ved King's College London til Daily Mail.

15.000 menn målt

Veale er en av hovedforfatterne bak undersøkelsen. Han forteller at forskerne har gått igjennom 17 forskjellige studier og målt over 15.000 menn i forbindelsen med undersøkelsen.

Ved hjelp av grafer ønsker man å kunne vise menn som sliter med selvbildet rundt egen penis, forskjellen mellom hva de tror er normalen og hva som egentlig er normalen.

Omdiskutert

Det evige spørsmålet om penisstørrelse har interessert menn (og kvinner) i uminnelige tider og det finnes rikelig med undersøkelser og tallmateriale til å stadfeste hva som er innenfor normalen:

Ifølge Wikipedias temmelig omfattende artikkel på emnet er en gjennomsnittlig erigert penis mellom 12,9 og 15 centimeter lang, målt fra roten til tuppen på oversiden av ståpenis.

Hvordan måle penis

Om du lurer på hvordan du kan måle din egen penis, har bloggen Underlivet noen gode tips.

Metoden for penismåling er som følger:

  1. Finn det harde beinet som ligger rett over penisroten. Dytt inn fettputen som ligger over beinet.
  2. Du måler herfra og ut til tuppen av penishodet, med forhuden trukket tilbake.

Kommentarer til denne saken