Realityprofilen Mayoo Indiran (32) mener han kan kreve mer penger fra staten etter at politiet siktet han i en grov narkotikasak, og henla saken nesten fire år senere. Det melder VG.

– Jeg håper jeg kan få en rettferdig avslutning og legge saken bak meg, sier Indiran til VG.

I desember er det seks år siden at Indiran ble pågrepet av politiet og siktet for grov narkotikaforbrytelse. Som følge av pågripelsen ble realityprofilen varetektsfengslet i syv uker.

Siktelsen sto mot Indiran i tre år og åtte måneder, frem til politet henla saken mot ham på bevisets stilling i 2020.

Sammen med advokaten hans krevde de tre millioner i tapte inntekter. I mars ble det kjent at han fikk 140.000 kroner i oppreisning og erstatning fra staten etter siktelsen. Nå saksøker Indiran staten og mener han krevet mer penger i erstatning.

Tok en grundig vurdering

Overfor Nettavisen forteller Indiran at han vurderte lenge om han i det hele tatt var i stand til å ta opp saken igjen. Ifølge Indiran var det en stor, psykisk påkjenning sist runde i retten for to år siden.

– Jeg tror ikke folk skjønner hvor vanskelig det har vært for meg. Jeg ble fryst ute av samfunnet mens siktelsen var over meg, og jeg mistet alt av jobbsamarbeid. Jeg tapte mye mer enn erstatningen på 140.000 kroner, men om det er verdt å ta opp kampen var jeg noe usikker på, sier den tidligere realityprofilen.

Les også: Mayoo Indiran oppsøkte psykolog før bruddet: – Jeg trengte en endring

Det siste året har 32-åringen imidlertid gjort comeback på TV-skjermen gjennom en rekke program. Blant annet gjennom programmet «Abu og Mayoos Norge» som han har sammen med komiker og TV-profil Abubaker «Abu» Hussain.

– Grunnen til at jeg velger å ta opp kampen er fordi jeg ønsker en rettferdig avslutning. Vinner jeg denne kampen kan jeg gå videre i livet, sier Indiran og tror han har en god sjanse:

– Vi har tatt en lang vurdering, og nå som livet mitt er på rett kjør igjen håper jeg de ser hvor mange år av livet mitt som jeg mistet, sier Indiran.

Advokat Bjarne Snipsøyer, som representerer staten ved Justis og beredskapsdepartementet, har overfor VG uttalt at de forstår at Indiran ønsker å legge saken bak seg..

– Vi har forståelse for at saken har vært en belastning for ham. Han har fått en erstatning, og nå blir det opp til domstolen å vurdere om han har krav på mer.

Oppsøkte psykolog

I sommer ble det kjent at det var slutt mellom 32-åringen og ekskjæresten Therese Sivertsen (26) var over. Overfor Nettavisen avslørte han at han hadde hatt noen tøffe måneder bak seg, men var klar for å fokusere på fremtiden.

I tillegg lettet han på sløret om at han hadde oppsøkt psykolog for å bearbeide og prøve å finne svar på ting som skjer i livet hans.

Les også: Mayoo Indiran oppsøkte psykolog før bruddet: – Jeg trengte en endring

– Jeg skjønte at jeg trengte en endring, og at jeg måtte komme meg ut av forholdet, sa han blant annet til Nettavisen.

Den siste tiden har 32-åringen dratt godt nytte av sin sosiale sirkel. Ifølge realityprofilen foretrekker han å ha et knippe med mennesker som alltid føles trygt å gå til, som sin trofaste kamerat Abubakar «Abu» Hussain (35), familien, og til og med ekskjæresten Sivertsen.