I ukens episode av Nettavisen-podkasten «Schendis», går Samantha Skogrand (31) i dybden på hvordan hun endte opp som kjæresten til den tidligere skiskytterstjernen Emil Hegle Svendsen (35) – og utfordringene som fulgte med forholdet.

For det var ikke bare enkelt å jobbe som sportsanker i TV 2 og date en av Norges største idrettshelter, forteller Skogrand.

Les også: Dette er prins Harry og prins Williams «ukjente» søsken: – Vi er de «vanlige» barna

– Jeg gikk jo inn i det og tenkte at det her er bare gøy. Og etter første date, tenkte jeg bare: Shit. Åh, nei. For jeg hadde tenkt til å være singel en stund, sier hun i podkasten og legger til at hun og Hegle Svendsen umiddelbart fant tonen.

Men med den gode kjemien og tonen fulgte også en samtale med sjefen, som Skogrand alt annet enn så frem til.

Hør hele «Schendis»-episoden i spilleren under:

– Føler deg så jævlig dum

Da Skogrand og Hegle Svendsen møttes i 2013, ladet sistnevnte opp til OL i Sotsji. Selv skulle 31-åringen jobbe som sportsanker under OL, så hun skjønte fort at hun måtte fortelle om den nye romansen på jobb. I alle fall til sjefen.

– Så jeg gikk inn og sa det, liksom. At jeg har funnet meg en fyr jeg har det veldig bra med og at han dessverre er idrettsutøver, minnes Samantha Skogrand, og legger til at hun er glad sjefen hennes heldigvis tok nyheten veldig pent.

Les også: Rockestjernen Pete Doherty er ikke til å kjenne igjen på nye bilder: – Hva i alle dager?

Likevel legger hun ikke skjul på at hun tenkte mye på hva andre tenkte om forholdet.

– (...) Jeg husker jeg at jeg tenkte: Er du virkelig den dama? Som er på TV og blir sammen med en idrettsutøver? Du føler deg så jævlig dum, da, forteller 31-åringen ærlig i podkasten.

Matchet ved et uhell

I og med at Skogrand jobbet med sport i TV 2 på tidspunktet da hun ble sammen med skiskytteren, skulle man kanskje tro de møttes i forbindelse med jobb. Men det gjorde de ikke.

Faktisk møttes de på Tinder, og ifølge Skogrand var det bare flaks at det ble en match på datingappen.

Skogrand trodde nemlig Tinder-profilen hans var falsk.

– Jeg sveipet feil vei. Det var veldig dårlig oppløsning, også var det typ nesten et modellbilde av han eller noe, så jeg tenkte det var feil. Det var helt ærlig samme dagen som jeg lastet ned Tinder, så jeg skjønte ikke hvilken vei som var hvilken. Men da hadde han åpenbart sveipet på meg, for med en gang jeg sveipet så fikk vi en match. Men jeg trodde jeg sveipet nei, for jeg trodde det var en falsk profil, ler hun.

Les også: Samantha Skogrand har fått seg ny TV-jobb

Det var Hegle Svendsen som først tok initiativ til en samtale mellom dem. I alle fall ifølge kjæresten.

– Han mener det er jeg som skrev, men det er løgn, sier hun.

Kort tid etter matchen slettet Skogrand appen, og samtalen fortsatte på Facebook. Det er hun glad for i dag:

– For på Facebook så har du jo hele samtalen. Og det er så koselig. Så der har vi avtalt den første daten vår, og når jeg går tilbake... Jeg kan nesten begynne å gråte. Vi var så forelska. (...) Det er så koselig å se tilbake på, sier Skogrand.