Torsdag ettermiddag ble det bekreftet at den tidligere bloggeren og influenseren Tuva Willassen hadde blitt funnet død i vannkanten på en strand i Tyrkia. Hun ble bare 28 år.

Les også: Influenser Tuva Willassen (28) døde i Tyrkia

– Det er en helt uvirkelig situasjon, og familien vår er i dyp sorg over vår kjære Tuva, uttalte varaordfører i Tromsø og fostersøsteren til Tuva Willassen, Marlene Berntsen Bråthen overfor Nettavisen etter at nyheten om dødsfallet ble kjent.

Tuva Willassen er for mange kjent som en av de største bloggerne på midten av 2000-tallet, da hun gikk under navnet «tuvaw», og nå har flere av hennes tidligere kolleger tatt til sosiale medier for å ta et siste farvel med 28-åringen.

Samler inn penger

Det er mange som har delt sine tanker og hyllet den tidligere bloggeren. Nå har det også blitt opprettet en pengeinnsamling via Spleis, med navnet «Bidrag til jenta vår». Den er laget for å samle inn penger som vil gå til utgifter til å transportere henne hjem til Norge, begravelse og minnestund.

Ifølge beskrivelsen hadde Willassen ikke forsikring, noe som har vist seg å gjøre det utfordrende å transportere kroppen hennes hjem, og det som følger med.

Les også: Angelina Jolie deler hjerteskjærende detaljer fra Ukraina

En av de som oppfordrer til å donere penger er Therese Charlotte Margrethe Nielsen (27), for mange kjent som «TCMN». Hun vokste opp sammen med Willassen og regnes som en av hennes nærmeste venner.

Det står videre at det er store utgifter og at alle pengene som samles inn vil gå til det.

Hittil er det samlet inn 80.000 kroner og pengeinnsamlingen er satt til å avsluttes om to dager.

– Jeg er så trist

Sophie Elise Isachsen (27) er blant dem som har delt en kort hilsen til Willassen på Instagrams historiefunksjon.

«Jeg er så trist. Hvil i fred, kjære engel», skriver Isachsen.

Realityprofil Melina Johnsen (25) har også delt et innlegg på Instagrams historiefunksjon torsdag.

«Hvil i fred, vakre gledesspreder. Vi ses igjen», lyder hilsenen.

Hyller venninnen

Therese Charlotte Margrethe Nielsen (27), for mange kjent som «TCMN», har delt en video til ære for venninnen sin. De to har vokst opp sammen, og de var også bloggere samtidig.

«Vår alles kjære Tuvamor, måtte du hvile i fred. Vi er mange som kommer til å savne deg. Ord blir fattige, men takk for at du har vært en så utrolig stor del av livet mitt», skriver hun.

Videre minnes 27-åringen hvordan de to var uadskillelige da de var yngre og gjorde alt sammen.

«Vi ble toppbloggere sammen, vi gjorde ugagns og vi skapte uendelig med gode minner sammen. Du var min første samboer da jeg flyttet hjemmefra. Det var oss to, bestevenninnen min siden barneskolen, et helt spesielt vennskap. Og selv om vi ikke har vært like nære de siste par årene, så var det alltid som før når vi møttes», skriver hun.

Avslutningsvis uttrykker Nielsen takknemlighet for at Willassen rakk å møte datteren hennes – før hun avslutter:

«De skjærer i hjertet å si det her, men sov godt, Tuvamor».