I podcasten «Synnøve og Vanessa» 2. januar, forteller Synnøve Skarbø (48) selv at forholdet til Per-Øyvind Skaarnes har tatt slutt.

- Denne jula og nyttåret har ikke blitt som jeg hadde tenkt. Det har skjedd store omveltende ting i livet mitt. Jeg har egentlig ikke lyst til fortelle om det, jeg har ikke lyst til å snakke om det i det hele tatt, men jeg vet at jeg må, forteller Skarbø.

- Opplevd mye drit tidligere

Skarbø forteller i podcasten at bruddet skjedde rett før jul, og at det skjedde samme dag som hun skulle være konferansier i Vesteraker kirke. Der skulle også datteren deres synge på julekonserten. Skarbø hadde egentlig lyst til å avlyse oppdraget, men gjennomførte likevel.

Skarbø og Skaarnes har vært et par i nesten ti år. Han har nå flyttet ut. Skarbø og Skaarnes har en felles datter, Lydia (6).

I podcasten har Skarbø flere ganger vært åpen om at hun har hatt mye kjærlighetssorg og «opplevd mye drit på denne fronten», men sier nå at det oppleves veldig annerledes:

– Det som gjelder nå er å komme seg gjennom hver dag uten å dø av sorg. Jeg har opplevd mye drit på kjærlighetsfronten tidligere, men nå er det en en gigaforskjell fra tidligere. Fordi nå har jeg en unge, sier Skarbø.

Podcast-sukesess

Skarbø ble først kjent gjennom realityprogrammet «Muldvarpen» i 2001. I ettertid har hun vært programleder for flere underholdningsprogrammer, som «Make my day» og «Wipeout». Hun har også vært redaksjonssjef i Elle. Hun har også gitt ut bok om rydding og organisering i hjemmet, «Synnøves system: Slik ryddet jeg meg lykkelig».

Siden april 2017, har Skarbø gitt ut podcast med tidligere Elle-kollega Vanessa Rudjord. Rudjord har tidligere vært redaktør for Costume. Podcasten har blitt en stor sukess, og duoen vant pris for «Årets stjerneskudd» på Vixen Influencer Awards 2017.

Skaarnes (40) er tidligere fallskjermjegere i forsvaret og jobber nå som barnevernspedagog.