Samuel Massie deler nyheten på sin Instagram-konto.

– Jeg som egentlig ikke fullførte grunnskoleutdanningen min har nå blitt tilbudt ny jobb som forsker på Universitetet i Bergen.

Han forteller at universitetet har hatt et forskningsprosjekt på aktiv aldring, og her har forskerne fulgt nøye med på reisene til «Samuel og bestefar».

Det er til dette forskningsprosjektet at både Samuel og bestefaren nå blir med-forskere.

– Dette er jo helt vanvittig, hadde noen sagt til meg for 10 år siden at jeg kom til å jobbe med Universitetet i Bergen som forsker, så hadde jeg ikke skjønt mye, sier han og legger spøkefullt til «Professor Massie».

– Det er kjempeviktig å høre hva både eldre og yngre i befolkningen har å si når det gjelder aldring. Samuel og bestefar er et unikt par, både ved at de er menn og at det er en ung person som tar vare på bestefaren sin. De er rollemodeller for oss alle, sier professor Bettina Husebø fra UiB til universitetets egne hjemmesider.

Mener eldre kan hjelpe ensom ungdom

Massie skriver videre at han ønsker å bidra til en holdningsendring for eldre - både hvordan eldre tenker om seg selv, og andre tenker om eldre.

– Man må slutte å snakke om eldrebølgen og definere individene som nettopp det og heller begynne å se på dem som en ressurs.

Han peker mot at mange ungdommer er ensomme og at ham selv har hatt god nytte av bestefaren i så måte.

Nylig utskrevet fra sykehuset

Dette kommer etter en allerede heftig uke for eventyrer Massie.

For et par dager siden meldte han, også da på sin egen Instagram-side, at han var syk og ble innlagt på akutten etter et foredrag med bestefaren. Dette ble senere omtalt av Dagbladet.

– For tre dager siden begynte jeg å spy blod. Jeg har vært litt pjusk i det siste, og tok vurderingen om å holde ut, så lenge jeg hadde en bøtte ved siden av scenen - i tilfelle det skulle gå galt, sa Massie til Dagbladet.

Det ene har ført til det andre

Samuel ble først kjent for det norske publikummet i NRK-serien «Sjøsprøyt». Der møtte han også eventyrer Jarle Andhøy, som skulle bli den da rebelske ungguttens skjebne.

Sammen reise de ned til Antarktis med seilskuta «Berserk», før det tragiske forliset som kostet tre mannskapsmedlemmer livet. Etter denne fatale ulykken tilbragte Samuel mesteparten av tiden sin med bestefaren Arne Ulvolden.

Siden har de to figurert i den sjarmerende TV2-serien om «Samuel og bestefar». Det er også denne duoen som nå har skapt grobunn for forsker-karrieren.