Sandra Lyng (35) har så lenge som siden 2007 vært åpen og ærlig om viktige temaer som fødselsangst, seksuell trakassering og depresjon.

De siste årene har hun også vært aktiv med å spre viktige budskap i sosiale medier - i tillegg til å være småbarnsmor og artist.

Les også: Utleverer seg selv for følgerne, men dette nekter de å dele

Da koronapandemien traff landet i 2020, og hindret norske musiker til å reise rundt å spille musikk, måtte 35-åringen finne en annen hobby som nå viser seg å ha gitt mersmak.

Se video der hun avslører hva hun har holdt på med:

Utdanning og jobb

Da Nettavisen traff 35-åringen under Universal music sin årlige sommerfest tidligere denne måneden kunne hun avsløre at hun for tiden har tankene på helt andre ting enn musikk.

– Jeg driver og tar en utdannelse. Jeg hadde faktisk eksamen i går i NLP (Nevro lingvistisk programmering), altså mental trening, kunne hun fortelle.

Lyng kunne også røpe at hun allerede har satt sammen et eget kurs innenfor mental trening der hun underviser og deler den samme strategien som har hjulpet henne fra å ha en krevende hverdag til å få det bedre.

Lyng ble for alvor kjent da hun kom på fjerdeplass i «Idol» i 2004, og kort tid etter skøyt artistkarrieren fart. Tre år senere lettet imidlertid sangstjernen på sløret om at hun ikke hadde det så bra.

På nasjonal TV var Lyng åpen om at hun slet med spiseforstyrrelser - noe hun i ettertid merket ringvirkningene av.

Etter TV-intervjuet mottok nemlig den daværende 20-åringen hundrevis av brev fra fans som takket Lyng for åpenheten. I brevene var det også flere som skrev at Lyng hadde inspirert dem til å oppsøke hjelp.

På det tidspunktet forstod Lyng viktigheten av å snakke åpent om de vanskelige tingene i livet.

Laget kurs

Det var som nevnt under nedstengningen i koronapandemien at Lyng fikk ideen om å starte sitt eget mental helse-kurs. På det tidspunktet ble musikkopptredener satt på pause, og i all kjedsomheten fikk småbarnsmoren et stort behov for å gjøre noe nyttig for seg.

– Jeg har et online kurs som heter «Indre styrketrening», der jeg sammen med ulike eksperter og psykologer viser hvordan man får det litt bedre med små endringer man gjør i hverdagen, avslørte hun.

I kurset opplyser hun også om hva som foregår i hjernen og hvorfor ulike følelser er som de er, og hva som skal til for å flytte fokus fra det som er vondt til noe bedre.

– Justerer man litt her og der så blir det en stor forandring til sammen, forklarte hun.

Opp mot 500 kunder allerede

Man skulle ikke trodd at det bare var å sette sammen et kurs også var man blitt kursholder, men for Sandra Lyng har det allerede nesten blitt en fulltidsjobb.

Hittil kan hun nemlig avsløre at hun allerede har hatt opp mot 500 kunder og at det er veldig mange liv som hun har vært med på å endre.

Les også: Jessy (27) får harde anklager på TikTok: – Som å sette et Ferrari-merke på en Honda

– Noen av de traff jeg faktisk på et event forrige helg og det er helt magisk. Jeg kjenner at det her gir så mersmak, sa hun til Nettavisen og understreket at hun også alltid kommer til å lage musikk i tillegg.

For selv om det er helt andre ting enn musikk som er i fokus for Sandra Lyng nå, kan hun forsikre at det ikke betyr at hun har lagt musikkarrieren på hylla.

– Nå har jeg ikke sluppet musikk på en stund, men jeg skal i studio igjen til høsten, røpet hun.

Latet som alt var bra

Selv om Lyng har kommet en lang vei fra spiseforstyrrelser og depresjon, understreket hun at hun også er et sårbart menneske og at det er tøft å dele så ærlig som hun gjør om sin psykiske helse.

Hun føler derimot at det har vært veldig viktig å gjøre det.

– Nå har jeg vært i denne bransjen i 20 år og alltid smilt og latet som jeg har det bra. Jeg fikk alltid høre at jeg var så blid, positiv og så sjarmerende. Da tenkte jeg at det her er jo løgn, jeg har det jo kjempevanskelig, fortalte hun.

Etter å ha innsett at komplimentene hun ble servert ikke stemte med realiteten, så hun også viktigheten med å snakke om hvordan man faktisk har det.

– Det blir jo en veldig kontrast om du sitter hjemme og har det kjipt, også tror du at du er den eneste som har det slik fordi du ser at alle på sosiale medier har det bra. De viser jo bare solsiden.

Men med et nytt karrierefokus i sikte er 35-åringen klar for å dele sine teknikker med mental trening for å hjelpe folk i nød.

– For det er med nye rutiner det oppstår en magisk effekt for å flytte fokuset til noe positivt, uttalte hun.