Gå til sidens hovedinnhold

Sara Skorgan Teigen med hyllest til pappa: - Jeg mangler ord

Jahn Teigen er død:

Jahn Teigens datter oppfyller farens siste ønske.

Mandag kom den triste beskjeden om at den folkekjære artisten Jahn Teigen hadde gått bort. 70 år gammel.

I dagene etter har kondolansene strømmet på, der både statsministeren og andre kjente artister har delt sinde ord.

På Instagram fredag tok også datteren, Sara Skorgan Teigen, til ordet.

- Si meg, hva betyr adieu? En liten kropp, en gigantisk energi. Et våkent og nysgjerrig sinn, styrt av hjertet. En far, en helt spesiell venn, en kunstnerkollega, min sparringspartner, en lekekompis, et voksent barn, en barnlig og reflektert voksen, en klovn, tryllekunstner, gummitryne og en lysende morfar, starter datteren den lenger teksten hun har delt på Instagram med, før hun fortsetter:

- Jeg sitter her i stuen din. Omringet av minner, bilder, priser, bøker, gaver fra fansen, blomster og lys. Jeg mangler ord, men det er noe med frø. For spørsmålet som gjentar seg er: hvor er du nå?
Men svaret kommer og er enkelt: du er jo her, spirende og høyst levende inni meg.

LES OGSÅ: Norske kjendiser hyller Jahn Teigen: – En epoke er over

Les også

Anita Skorgan minnes Teigen

Åpen bisettelse

Videre i sin hyllest forteller datteren om støtten og kjærligheten hun har mottatt de siste dagene, og skriver at det gjenspeiler seg i hvordan Jahn Teigen alltid har spredt kjærlighet, energi og underholdt det norske folk i alle disse årene.

- Jeg vet ditt ønske var en offentlig bisettelse, så jeg ønsker varmt velkommen til alle: onsdag 11. mars, klokken 12.30 i Tønsberg Domkirke, som vil ledes av Biskop Per Arne Dahl, skriver hun.

NTB skriver også at bisettelsen er åpen for alle onsdag 11. mars i Tønsberg domkirke.

Ikke på statens regning

De siste dagene er det flere som har reagert på at bisettelsen til Jahn Teigen ikke går på statens regning.

Det blir sett på som en æresbevisning når staten tar regningen på begravelser og gis ofte til ledende statsmenn, politikere, soldater og, i enkelte tilfeller, kulturpersonligheter av stor betydning for Norge.

De siste 15 årene er det tre kulturpersonligheter som er blitt dette til del: Arne Nordheim (2010), Wenche Foss (2011) og Rolv Wesenlund (2013).

- Jahn Teigen var en folkekjær artist som har betydd mye for norsk kulturliv. Slik ordningen med begravelse på statens bekostning nå praktiseres, er det imidlertid ikke naturlig i dette tilfellet. Regjeringen vil hedre Teigen ved å være representert ved begravelsen, dersom det er i tråd med familiens ønsker, skrev Ida Nilssen, seniorrådgiver ved Statsministerens kontor, i en epost til NTB tidligere denne uken.

Les også

Hvordan vil du huske Jahn Teigen? Send din siste hilsen her

Kommentarer til denne saken