For en drøy uke siden var det premiere på den tredje og siste sesongen av NRK-suksessen «Exit».

Historien om de kontroversielle finansmennene, Adam, Jeppe, Henrik og William er snart ved veis ende, og det er igjen enorm interesse for serien. Over én million så første episode av den siste sesongen.

Les også: Millionsuksess for «Exit»: – Norges suverent mest populære dramaserie

I den siste sesongen er det fokus på det grønne skiftet og «Exit»-gjengen involverer seg i kryptovaluta. Men de ville scenene med sex, nakenhet og rus er nærmest en selvsagt del av årets sesong.

Men serien er ikke beregnet for alle. Spesielt ikke hjemme hos «Exit»-skuespiller Jon Øigarden (51). Der er det bare visse familiemedlemmer som får lov til å se på den eksplisitte NRK-serien.

Strengere krav til yngstebarnet

Øigarden har en lang og variert skuespillerkarriere, og har også spilt i serier som «Vikingane» og «Helt Perfekt». Men det er en åpenbar ting på CV-en han håper barna vil unngå å se.

Helt siden premieren av første sesong av «Exit» har Øigarden vært tydelig på at hans tre barn ikke får lov til å se «Exit». Nå, snart fire år etter seriens start, har han gitt litt etter. Men det gjelder ikke alle barna.

– Jeg nekter de ikke, men jeg oppfordrer heller ikke de til å se serien, sier Øigarden til Nettavisen.

Les også: Derfor snakker Jon Øigarden sjeldent om diagnosen

Nettavisen møtte skuespilleren i forbindelse med premieren av «Exit», og selv om han tror det er uunngåelig at barna vil se den siste sesongen, har han strengere krav til yngstedatteren:

– Nå er min eldste snart 19 år, mellomste er 16 år og hun yngste er 12 år. Hun får hvert fall ikke lov, sier han.

Forstår ikke behovet

Som nevnt er det ikke mangel på nakenhet, rus, sex og voldelige scener i den populære TV-serien, noe som forklarer seriens aldersgrense på 15 år. Det betyr at Øigardens to eldste barn teknisk sett kan se på «Exit».

Selv om skuespillerens 12 år gamle datter verken er gammel nok eller har Øigardens tillatelse til å se på serien, er det nærliggende å tro at hun vil se serien på et eller annet tidspunkt. Det har skuespilleren derimot ikke tatt noe stilling til ennå.

Serien har nådd millionvis av nordmenn, deriblant venner av barna til 51-åringen. Men han har vanskeligheter med å forstå hvorfor barna i det hele tatt har lyst til å se serien, hvor han spiller karakteren Jeppe.

– Jeg er ikke så sikker på at de har lyst til å se den heller, og å se at faren holder på sånn som de gjør. Men jeg legger egentlig meg ikke opp i det, sier Øigarden.

Les også: «Exit» serverer sex, rus og nakenhet til «hele» Norge: – Folk sier mye rart

Til tross for seriens tematikk er «Exit» bare nok en jobb for den erfarne skuespilleren, og det er ikke akkurat rollen som «Exit»-Jeppe som sørger for at barna hans har tak over hodet.

Ifølge han selv er det foreløpig bare NRK-serien han har lagt ned forbud på i hjemmet, og at det er ingenting annet i løpet av hans 25 år lange karriere som kan sammenlignes med den kontroversielle serien.

– Dette er vel mest det som kan være flaut, og alt som har med nakenhet, vold og narkotikamisbruk å gjøre.