Gå til sidens hovedinnhold

Se de uretusjerte bildene!

Her er den nakne sannheten.

I juliutgaven av ELLE har seks norske kvinner stilt opp på bilder for oss, mer eller mindre avkledd. I reportasjen snakker de om sitt forhold til kopp – et tema som opptar mange av oss nå på sommeren.

Som du vil se når du leser bladet, er ikke utvalget tilfeldig, alle seks har viktige budskap om kropp og kroppsfiksering.

I kjølvannet av denne reportasjen dukker debatten om retusjering opp igjen. Vi vil gjerne oppklare litt i begreper rundt dette, og vise hva vi snakker om, når vi snakker om retusjering.

- Alle som har fulgt med i debatten om motemagasiners retusjering av bilder utenfra kan ha fått inntrykk av at vi endrer på utseendet til mennesker som stiller opp hos oss. Vi har gjentatte ganger sagt at ja, vi etterbehandler - det vil si retusjerer - alltid bildene som skal på trykk, sier sjefredaktør i ELLE, Signy Fardal, og forklarer videre:

- Fotografen jobber med lys og skygge, farger og nyanser, fjerner hårstrå, tar bort blåmerker, kviser og så videre.

Se bildene før og etter retusj!

For å klargjøre hva vi mener med det, har vi kontaktet fotograf Marcel Leliënhof og bedt ham om å gi oss råfilene fra bildene til ELLE-reportasjen Kropp er topp, så kan du selv se og sammenligne bildene før og etter bildebehandlingen.

- Lyset er justert i etterkant for at bildene skal se bedre ut på trykk, men vi vil definitivt si at jentene ser like bra ut uretusjert som retusjert, sier Signy Fardal.

Kommentarer til denne saken