En selfie tatt av vokter i Virunga Nasjonalpark i Kongo, Mathieu Shamavu har gått sin seiersgang på Internett. Bildet er delt 21.000 ganger etter at det ble lagt ut på Facebook 18. april.

Shamavu er nemlig ikke alene på bildet, men sammen med en kollega, har han selskap av to gorillaer som oppreist på to ben tilsynelatende svært velvillig poserer for kameraet.

Det komiske bildet er delt på Facebook-siden «The Elite AntiPoaching Units and Combat Trackers»

«En ny dag på kontoret», står det ved siden av bildet.

Ifølge BBC ble bildet tatt ved Senkwekwe Sanctuary, et hjem for foreldreløse gorillaer i Virunga Nasjonalpark i Kongo. Shamavu skal ha vært en av dem som reddet de to gorillaene, Ndakazi og Ndeze, da de var babyer. Mødrene skal ha blitt drept av krypskyttere i juli i 2007, da gorillaene var to og fire måneder gamle, ifølge parkens direktør Innocent Mburanumwe.

Han forteller BBC at gorillaene lærer seg å etterligne menneskene som passer på dem, blant annet ved å reise seg å stå på to ben, selv om dette ikke er vanlig.

- Jeg var veldig overrasket da jeg så det. Så det er veldig morsomt. Det er veldig merkelig å se hvordan en gorilla kan etterligne et menneske og reise seg opp, sier han.

Etter at bildet gikk viralt har også nasjonalparken lagt ut bildet på Instagram.

«Vi har mottatt dusinvis av meldinger om bildet og ja, det er ekte», skriver de blant annet.