Det bekrefter Vice Studios til Variety.

Torsdag kveld delte den Ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskiy en video der han sitter i en samtale sammen med den amerikanske hollywood-stjerna på sin offisielle Instagram-konto.

Ifølge Newsweek er 61-åringen på besøk for å lage en dokumentar, og skal ha ankommet Kyiv tidligere denne uken. Han har allerede møtt visestatsminister Iryna Vereshchuk og medlemmer av det ukrainske militæret.

Representanter for den Ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskiy hyller skuespilleren og regissøren for å ha tatt turen til Ukraina.

Gjennom en uttalelse fra den Ukrainske ambassaden takker de for at Penn er kommet til Kyiv for å registrere alle hendelsene som for tiden skjer i Ukraina, og for å fortelle verden sannheten om Russlands invasjon av vårt Land.

Les også: Russiske styrker skal være inne i Kyiv – oppfordrer innbyggerne til å angripe

«Sean Penn er blant dem som støtter Ukraina i Ukraina i dag. Landet vårt er takknemlig for at han viser slik styrke av mot og ærlighet», står det i den oversatte uttalelsen.

Den Oscar-vinnende stjernen var torsdag til stede på en pressekonferanse med den Ukrainske regjeringen i Kyiv. Der lyttet han til myndighetene snakke om krisen mange verdensledere kaller den verste konflikten i Europa siden 1945.

Les også: Lydklipp av ukrainske soldaters siste ord til marinefartøy deles

Skuespilleren skal også ha besøkt Ukraina i november 2021 for å gjøre undersøkelser i forkant av dokumentaren.

Dette er ikke første gang Penn er på plass i sentrum av en krise. Den 61 år gamle skuespilleren regisserte Discovery Plus-dokumentaren Citizen Penn fra 2020, som omhandlet prosessen av å etablere sin ideelle organisasjon Core, i kjølevannet av jordskjelvene som rammet Haiti i 2010.

Nyhetsstudio: Få siste nytt om Ukraina-konflikten

I tillegg publiserte Penn et svært kontroversielt intervju sammen med den meksikanske narkobaronen Joaquín «El Chapo» Guzmán i en utgave hos Rolling Stone som ble en medvirkende faktor til at narkobaronen ble tatt.