Det ble en opphetet debatt da skuespiller Pia Tjelta (45), blogger og tidligere redaktør Vanessa Rudjord (46) og TV-profil Synnøve Skarbø (51) forrige uke lanserte deres egen skjønnhetsklinikk med en ambisjon om å skape «Nordens ledende klinikk innen estetisk medisin».

Det tok ikke lang tid før klinikken og ordbruken, som ble brukt i markedsføringen, ble kritisert i flere aviser og kommentarfeltene på sosiale medier. Både influenser og sexolog Iselin Guttormsen (34) og influenser Martine Halvorsen (25) er blant dem som har reagert på klinikkens uttalelser, men det er ikke alle som er like overrasket over Tjelta, Rudjord og Skarbø nye prosjekt.

Les også: Kjendistrioens nye prosjekt får kraftig motstand: – Helt på trynet

Influenser og TV-profil Sebastian Solberg (33) hevder på sin side at kritikkstormen en planlagt pr-strategi fra Tjelta, Skarbø og Rudjord.

– Jeg nekter å tro at tre så smarte og vellykkede kvinner ikke har sett dette komme. Jeg ser en ekstremt god markedsstrategi, sier Solberg i en video publisert på TikTok.

– De gir faen

Det var særlig bruken av ordet «kvinnehelse» i forbindelse med en skjønnhetsklinikk som skapte reaksjoner hos flere.

@sebastiansolberg

Uheldig eller en ekstemt god markedsstrategi? Hva tenker dere?

♬ original sound - Sebastian Solberg

«Å kalle dette «kvinnehelse» er en skam. Så mye som kvinnehelse blir underprioritert i samfunnet er det utrolig dobbeltmoralsk av tre kvinner å stå frem å si at rynke- og estetiske behandlinger bidrar til å bryte tabuer rundt kvinnehelse», skrev en bruker i kommentarfeltet.

«Dette er helt på trynet. Blir målløs», kommenterte en annen bruker.

Solberg mener kritikken er noe kjendisvenninnene tilsynelatende ikke bryr seg om.

– Fordi disse damene her kastet på en liten «kvinnehelse», så er nå klinikken deres i hvert eneste blad over hele jævla Norge. Folk er hissige og folk er sure for at de har kalt det kvinnehelse, og det mistenker jeg at disse damene gir faen i, sier Solberg og fortsetter til:

– Det er faktisk sånn at selv om de har noen bitre og sure mennesker som sier at de aldri skal sette sine føtter i klinikken, så tror jeg de aller fleste ser tre jævla pene vellykkede damer, og tenker at sånn ønsker de selv å se ut.

Nettavisen har vært i kontakt med Solberg som ikke ønsker å kommentere noe mer utover det han har sagt på TikTok.

Verken Vanessa Rudjord, Pia Tjelta eller Synnøve Skarbø har besvart Nettavisens henvendelser.

– Kynisme som er veldig lite norsk

Ifølge Tor W. Andreassen, professor i markedsføring ved Norges Handelseshøyskole, er markedsføringsstrategien som Solberg beskriver og hevder at Rudjord, Tjelta og Skarbø har brukt, svært lite brukt i Norge.

– Disse tre kvinnene her er alle veldig kjente personer fra ulike kanaler, og hvis de er så kyniske at de har markedsført seg på denne måten, så vitner det om en kynisme som er veldig lite norsk, sier han til Nettavisen.

Han kan likevel ikke fastslå at det ikke er en skjult markedsstrategi bak prosjektet, men legger ikke skjul på at navnene deres i seg vekker stor oppmerksomhet rundt bedriften fordi de er kjente navn fra før av:

Andreassen hevder i tillegg at de ikke har fulgt samfunnets normer:

– De har ikke fått med seg denne normen som er i samfunnet når det kommer til kvinneskjønnhet og kvinnekropp i alle aldre, og hvordan vi blant annet bekjemper det i reklame.

Videre legger han til:

– De er også i veldig utakt når det kommer til bruken av ordet «kvinnehelse», fordi dette er ikke kvinnehelse. De har bommet kraftig, som gjør at de får masse reaksjoner.

– De kan smile hele veien til banken

Dørene til «Nomi Oslo» på Frogner åpner 10. oktober, og Sebastian Solberg er overbevist om at klinikken kommer til å gjøre stor suksess og bli fullbooket på kort tid.

Tjelta, Skarbø og Rudjord har opplyst at de har investert over 40 millioner i klinikken allerede. Solberg er overbevist om at de tre venninnene vil gå i pluss i løpet av kort tid, og er svært optimistisk til klinikkens økonomiske fremtid.

– Om noen uker er denne stormen rundt dette over, og da har de fulle lister og kan smile hele veien til banken, sier han i TikTok-videoen.

Også i kommentarfeltet til videoen til Solberg er folk sikre på at klinikken kommer til å oppnå en økonomisk fortjeneste.

«Du har helt rett i at de sikkert kan le hele veien til banken??? men en del respekt har de mistet, med god grunn».

«De får sykt bra markedsføring på personlig nivå, kanskje ikke senteret går best. Men de tre får mye av dette personlig», skriver en annen bruker.