I flere uker har influenser og TV-profil Sebastian Solberg (33) delt i sosiale medier at han og samboeren Nikoline Anundsen (28) ønsker å flytte fra boligen på Ullern.

Nå er den fasjonable sveitservillaen omsider lagt ut for salg til over tre millioner kroner mer enn det paret kjøpte den for i 2020.

For to år siden kjøpte paret boligen for 13.050.000 kroner. Nå ligger villaen ute til salgs for 16.500.000 kroner, ifølge Finn-annonsen.

Kjøpte for investering

«Vi har bodd her i underkant to år, og snart kommer vi trolig til å selge og starte på et nytt prosjekt», skrev Solberg på Instagram i august.

Ifølge Solberg kjøpte paret boligen som et investeringsobjekt. Siden kjøpet i 2020 har duoen pusset opp og bedret den allerede totalrenoverte boligen med mål om å selge villaen til mer enn de kjøpte den for.

– Vi har startet et lite prosjekt der vi kjøper og selger for å øke egenkapitalen vår, sier Solberg til Nettavisen.

Planen til influenserparet har hittil vært å flytte inn i objekter som de kan pusse opp for å øke boligens verdi. Sammen har duoen tre barn i alderen ett til snart fem år, men til tross for en hektisk småbarnstilværelse mener Solberg at livet i flytte- og oppussingskaos er verdt det.

– Gitt at man får den prisen man ønsker er det verdt det når det går. Selv om det til tider kan være skikkelig dritt, sier Solberg.

Ifølge eiendomsmegleren for boligsalget, Kamilla Dagsland, er det realistisk at Solberg og Anundsen kan få solgt boligen til tre millioner kroner mer enn de kjøpte den for.

– Da selger kjøpte boligen i 2020 begynte de på en prisantydning på 16.000.000, selger gjorde nok ett godt kjøp den gang. Siden da har selger gjort flere oppgraderinger, og gjort huset om til en designperle. Dessuten snakker vi mye areal med en god og sentral plassering på Ullern. Vi mener selv at kjøper vil få mye for pengene her, sier Dagsland til Nettavisen.

Ifølge Dagsland har salget av lignende boliger gått bra, og hittil har responsen på Solbergs bolig vært god. Likevel gjenstår det å se om Solberg kan forvente en gevinst på tre millioner.

– Det blir som ellers i den prisklassen, noe går under, annet går til, mens noe går over prisantydning. Det blir spennende å se hva markedet mener etter visningene, sier hun.

Vil at barna skal vokse opp et annet sted

Det er imidlertid ikke bare av økonomiske årsaker at familien ønsker å flytte på seg. Etter to år på Ullern på Oslos vestkant, er familien klar for å bosette seg andre steder i Oslo.

– Det er ikke det at vi ikke trives på Ullern, men jeg vil at barna mine skal vokse opp et annet sted. Et sted der det er mer flerkulturelt, sier Solberg til Nettavisen.

Les også: Sebastian Solberg oppfordrer flere menn til å bruke psykolog: – Det hjelper ikke å ha sixpack og spenn på kontoen

Selv har Solberg vært åpen om å ha opplevd å bli møtt med både rasistiske holdninger og meninger om det å være adoptert fra et annet land. Tidligere i år gikk influenseren blant annet hardt ut mot hatmeldinger han mottok på Instagram etter å ha delt et bilde av foreldrene sine.

– Jeg vet ikke om det er derfor jeg er så opptatt av at barna mine skal vokse opp i en miks av kulturer, men det er viktig for meg at de får en forståelse for at vi som bor i Norge, og spesielt Oslo vest, er ekstremt privilegerte. Jeg vil ikke at de skal tro at verden er slik livet er på steder som Ullern, sier Solberg og legger til at det ikke dermed er sagt at de skal flytte vekk fra Oslo vest.

– For vi er ikke så moralfaste. Og det er ikke sånn at jeg tror at det å flytte vekk vil gjøre jobben for oss, men jeg tror at det å være rundt forskjellige mennesker og kulturer ikke er så dumt. Også har tanken om at det kanskje er lettere å oppdra barna andre steder er lettere, fortsetter han.

Vil flytte til østkanten

Nøyaktig hvor ferden går videre for Solberg og familien er foreløpig ikke avklart. Ifølge Solberg kan det hende at familien fortsatt kommer til å flytte på seg de kommende årene, men nå ønsker de å bosette seg i et område de kan holde seg til i årene fremover.

– Vi har sett litt på områder som Nordstrand, Bekkelaget og Ekeberg. På østkanten rett og slett, men ikke bare fordi det er østkanten. Jeg har blant annet hørt og erfart via nære venner at det er et veldig godt idrettsmiljø der som vi ønsker for barna våre, sier Solberg og fortsetter:

– Målet er å finne et område vi trives i. Vi kommer sikkert til å flytte tre og fire ganger i løpet av de neste fem årene, men da helst innen samme område slik at barna ikke trenger å bytte skole, barnehage og vennekrets.

Målet for familien vil være å få råd til å flytte i en bolig som oppfyller alle de drømmene Solberg har.

– Drømmesituasjonen er et monstersvært hus med et stort lekerom til barna, en kjempestor «walk in» som har plass til alle klærne til Nikoline og meg, gjesterom med eget bad til gjestene, enorm stue og ja – alt man drømmer om, sier Solberg.