MESH / OSLO (Nettavisen): Bente Rabba (55) måtte se seg slått på målstreken rett før «Farmen»-finalen, da Henrik Eijsink (26) slo henne i melkespann i den aller siste øvelsen før vinneren av «Farmen» skulle avgjøres i søndagens finale.

Seerne er imidlertid ikke særlig fornøyde med måten Rabba ble slått ut på.

Det er nemlig flere TV-seere som har bitt seg merke i at 26-åringen hadde bøyde armer under store deler av melkespannøvelsen. Seerne mener dermed at Eijsink jukset, noe flere gir uttrykk for i kommentarfeltene i sosiale medier.

«Rart at Henrik fikk lov til å stå med bøyd arm så lenge. Har ikke vært tillatt tidligere», lyder en av kommentarene i Nettavisens kommentarfelt, mens en annen mener følgende:

«Henrik skulle vært diska mye tidligere. Her er det juks i stor skala».

– Ser helt idiotisk ut

Henrik Eijsink skjønner godt at seerne reagerer.

– Det skjønner jeg veldig godt. Hadde jeg sett den samme øvelsen for noen år siden hadde jeg tenkt det samme. Men reglene var annerledes i år, og det må jeg forholdet meg til, sier han til Nettavisen når finalen er overstått søndag kveld.

– Jeg er enig i at det ser helt idiotisk ut, sier han og kommer med en klar beskjed til kritikerne:

– De må gå tilbake og se på det Niklas sa. Jeg skjønner at det så dust ut, men sånn var reglene denne gangen.

Eijsink får støtte fra Andrea Rosli (24), som kom på andreplass. Også hun har en klar beskjed til kritiske seere:

Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, bekrefter overfor TV 2 at Eijsink ikke jukset under øvelsen.

– Det var en ny regel i fjor, hvor det ble endret til at man ikke trengte å ha strake armer lenger. Det er sensorer i stativet under, som løses ut når den treffes. Henrik gjorde derfor ingen feil under melkespannøvelsen, sier Dahl til kanalen.

Forberedt på mer kritikk

Dette er ikke første gang Eijsink har fått kritikk i løpet av årets «Farmen»-sesong. Tidligere har han blant annet sabotert et ukesoppdrag, noe flere seere reagerte på. I tillegg har Eijsink hatt «hemmelig» besøk på en av kjempehyttene.

At enkelte seere dermed mener han ikke er en verdig seer, er han fullt klar over.

– Reaksjoner blir det jo alltid, det har jeg lært de siste ukene.

26-åringen mener imidlertid at han bare har spilt spillet, og påpeker at sabotasje er en del av det.

– Jeg føler jeg har holdt meg til de reglene som gjelder og spilt ganske «fair». Det er en konkurranse, og sabotasje er en del av den konkurransen. Dessverre, jeg synes ikke det var noe gøy. Men jeg hadde gjort det igjen, selv om det var kjipt.