Forrige uke var det premiere på TV 2s nye storsatsning, «Forræder». Overfor Nettavisen kan TV 2 røpe at hele 423.000 seere fikk med seg det nye programmet fredag kveld.

– Jeg tenker at det er fantastiske tall. Det er virker som en utrolig bra start for et nytt format, og kanskje beviser det at det går an å lansere noe som publikum ikke har vært med på før. De er selvfølgelige kjempefornøyde på TV 2 i dag, sier programredaktør Kathrine Haldorsen til Nettavisen.

Les også: Fikk totalt sammenbrudd på innspilling: – Ringte mamma og gråt

I forbindelse med pressevisningen av programmet tidligere denne måneden, kunne deltakerne fortelle til Nettavisen at realitykonseptet er det «sykeste» og «mest intense» de har vært med på noensinne. Nå kan TV 2 med sikkerhet opplyse at programmet har lykkes.

Sammenliknet med seersuksessen «Skal vi danse: All star» som gikk på TV på lørdag, hadde «Forræder» bare 14.000 færre seere.

Stor tro på formatet

Ifølge Haldorsen betaler hardt arbeid seg, og mener programmet lykkes fordi alle involverte hadde like stor tro på formatet.

– TV 2, Fremantle og Mads Hansen ville det samme, så jeg hadde troen på dette programmet. Men man er veldig ydmyke og avventende i disse tider, sier hun og legger til at TV 2 har vært veldig spente.

Ifølge Haldorsen er tallene fra TV 2 Play, som endte på 155.000, veldig imponerende. Hun røper at de er på høyde med tidligere tall fra «Kompani Lauritzen».

Les også: Dette er «Forræder»-kjendisene: – Til og med en som ender på legevakta

På spørsmål om hvorfor hun tror programmet tiltrekker seg så mange seere, trekker hun frem spenning som en høy faktor.

– Det er et veldig spennende univers, med et fascinerende spill med kjente mennesker. Man sitter og kjenner på den utrolige spenningen, og jeg tror spenningen i seg selv er utrolig viktig og avgjørende, sier hun og legger til at programmet også har en god programleder som er med på å gjøre serien så bra.

Mottatt flere telefoner

Programleder Mads Hansen (38) opplyser overfor Nettavisen at han er fornøyd med fredagens seertall.

– Jeg har inntrykk av at det er veldig gode tall, jeg har fått telefoner fra TV 2 av folk som er helt fra seg av begeistring, sier han til Nettavisen.

Han forteller videre at han har hatt en god magefølelse om programmet.

– Når det gjelder dette konseptet så har veldig mange vært nysgjerrige og sagt at det høres gøy ut, også har det vært et veldig bra program å jobbe på, sier Hansen.

Han opplyser at han har mottatt mange positive og bemerkelsesverdige tilbakemeldinger i løpet av helgen, men likevel har vært litt bekymra for seertallene som kom mandag formiddag.

Tidligere i år ble det kjent at Hansen hadde sagt opp rollen som programleder for «Farmen» på grunn av at han skulle gå videre til andre prosjekter hos TV 2.

Ifølge Hansen trivdes han godt på «Farmen», men understreker at «Forræder» appellerer enda mer til han.

– Jeg likte veldig godt farmen, men tematikken her er enda nærmere mitt hjerte også hørtes det spennende å kunne starte på et nytt konsept. Jeg tok en sjanse å hoppa av «Farmen» som allerede var en suksess, men det ser ut som at det gikk fint, sier han til Nettavisen.