Det siste året har TV-profil Selda Ekiz (37) opplevd en blanding av gleder og sorger. I fjor ble hun mor for første gang til en datter, men samtidig opplevde hun også at moren hennes ble rammet av en alvorlig sykdom.

Mens 37-åringen gikk høygravid i mars fikk hun sjokkbeskjeden: Moren fikk påvist en sjelden form for lymfekreft i hjernen.

Hun har tidligere åpnet opp om morens kreft, og i fjor høst fortalte hun til TV 2 at legene hadde funnet en svulst hvor kreften viste seg å være aggressiv.

Nå kommer Ekiz med en oppdatering om morens tilstand, og samtidig med en hyllest til faren sin.

«Tenkte det var fint med en oppdatering», skriver Selda Ekiz til sine drøyt 43.000 følgere på Instagram.

Døden nær

Den siste tiden har vært fin for Ekiz-familien til tross for omstendighetene, skal man tro flere bilder programlederen publiserte på Instagrams historiefunksjon mandag kveld.

NRK-profilen legger ikke skjul på at moren ikke lenger er helt seg selv, men forsikrer at det går fint med henne. Og at livskvaliteten til Gulistan (65) er noe bedre enn den var i fjor høst.

Les også: Frank Løke avslører dramatikk på vei til K2: – Dødsfall vil være vanskelig å unngå

Men selv om moren har sine gode dager har det slettes ikke vært enkelt for familien. 37-åringen deler nemlig noen personlige detaljer rundt det som utvilsomt har vært en dramatisk tid, og avslører at moren var døden nær flere ganger.

«Hun var så dårlig i en periode at vi holdt på å miste henne flere ganger», skrive Ekiz til bilde hun har tatt sammen med moren.

37-åringen prøver likevel å se det positive i den tunge tiden, og setter pris på all tid hun får med sin mor.

– Folk må ta vare på hverandre og nyte alle de store og små øyeblikkene, sier NRK-programlederen til Nettavisen.

Hun legger til at hun håper folk tar seg en tur innom Kreftforeningens nettside og blir medlem, men ønsker ikke å kommentere sykdomsforløpet videre.

For syk for behandling

I november 2021 ble det opprettet en pengeinnsamling for å tjene opp nok penger til en avgjørende kreftbehandling i Boston.

Uten økonomisk hjelp fra frivillige ville det ikke vært mulig for 65-åringen å få behandling på Dana Farber Cancer Institute. Det ville kostet minimum to millioner kroner.

Selv om Ekiz-familien fikk samlet inn et generøs beløp til deres Spleis ble det likevel ikke en Boston-tur.

Les også: Frir til «Tix»: – Han kan bare ringe meg

Moren ble nemlig altfor syk for å kunne dra til USA, og i Instagram-historiene til Selda Ekiz skriver hun at det var cellegift som gjorde moren hennes såpass dårlig at de måtte bli værende i Norge.

Nå har moren begynt med en ny behandling i Norge, som er hennes siste håp ifølge NRK-profilen. Familien håper at effekten til immunterapi-pillene som moren har startet med fortsetter.

Les også: TV-profil reagerer på dette reklameskiltet - ønsker det fjernet

Selv om det ikke alltid har vært enkel å være datter til en kreftsyk mor, skryter hun faren sin opp i skyene.

«Pappa passer på henne og hønene hennes som om de alle er barna hans», skriver 37-åringen om faren, Aziz Ekiz.

Hun forteller videre at familien prøver å avlaste faren samtidig som de følger opp moren.

«Så får vi kose oss med mamma enn så lenge og krysse fingrene for at medisinen aldri slutter å fungere», avslutter hun med.