I 2007 gikk da 15 år gamle Selena Gomez (28) fra å være en helt vanlig tenåring til å bli en av Disneys største stjerner.

Gomez hadde lenge hatt en drøm om å bli skuespiller, og hadde også medvirket i enkelte reklamefilmer – men det var med hovedrollen som Alex i Disney Channel-serien «Wizards of Waverly Place» at hun fikk sitt endelige tv-gjennombrudd.

Plutselig ville «alle» ha en del av henne, og naturlig nok ble privatlivet hennes også brått veldig interessant.

Les også: Fant lykken med komikerkollega

Dette aspektet ved å være berømt slet hun veldig med å håndtere, sier 28-åringen i et intervju med magasinet Allure.

– Privatlivet mitt var overalt. Jeg følte meg klaustrofobisk. Jeg følte meg fanget, forteller Gomez åpenhjertig.

Les også: «Big Bang Theory»-stjernen Kaley Cuoco fikk kritikk for dette. Nå slår hun tilbake

Mange vekt-kommentarer

Gomez, som i tillegg til å være skuespiller også gjør suksess som artist, har tidligere vært åpen om helseutfordringer.

Blant annet har hun snakket ærlig om utfordringene hun har hatt grunnet den kroniske betennelsessykdommen Lupus, som krevde at hun måtte gjennomgå en nyretransplantasjon i 2017. Mot slutten av 2018 trakk 28-åringen seg helt tilbake fra rampelyset i flere måneder for å fokusere mer på seg selv.

I tillegg har Gomez fortalt om psykiske problemer og depresjoner opp gjennom årene, og i april i år ble det kjent at hun hadde fått diagnosen bipolar lidelse – en diagnose som ifølge Gomez selv har hjulpet henne forstå mer om seg selv.

Med andre ord har den tidligere Disney-stjernen hatt flere utfordringer i løpet av sitt 28 år lange liv, men kritikerne har aldri latt henne slippe unna eller være i fred av den grunn.

Spesielt kroppen og vekten til Gomez har blitt mye omtalt.

– Jeg hadde mange medisinske problemer, og vekten min varierte mye. Det er urettferdig at noen må gå gjennom det, sier Gomez om tiden da presset fra utsiden sto på som verst.

Les også: «Keeping Up With The Kardashians» gir seg etter 20 sesonger

Følte seg seksualisert

I tillegg slet hun med å forholde seg til hvordan hun ble fremstilt for offentligheten, og mener hun ble «tvunget» til å fremstå langt mer seksuell enn det hun selv ønsket å være.

I intervjuet med Allure sier Gomez at hun spesielt kjente på dette da hun ga ut albumbet «Revival» i 2015.

– Jeg gjorde ting som ikke egentlig var meg. Det var et press om å virke mer voksen. Jeg følte jeg måtte vise mer hud. Jeg var ikke den personen, påpeker «Come & Get It»-sangeren.

For å håndtere presset fra utsiden og de mange meningene om henne, holder Gomez seg nå unna så godt som alt av sosiale medier. Hun leser ikke kommentarer på Instagram, og søker aldri etter seg selv på internett. På den måten slipper hun unna det mest negative – av hensyn til psyken.