Mange jublet når McDonalds annonserte at de skulle erstatte sine plastsugerør for å være med å redusere plastforbruket og forsøpling i havet. Deres nye sugerør skal være 100 prosent nedbrytbare og i Norge kom de i bruk i mars.

Byttet skal betyr at over 20 millioner plastsugerør byttes ut, skrev McDonalds Norge på Facebook da.

Men alle er visst ikke like fornøyde.

Løser seg opp

Ifølge britiske The Sun raser nemlig kundene over «ubrukelige» papirsugerør, som, ifølge dem skal løse seg opp i milkshake og brus, og forandrer smaken på drikken.

Hele 35.000 skal ha signert et opprop om å nå få tilbake plastsugerørene og flere ytrer også sin misnøye på Twitter.

McDonalds svarer på kritikken at deres papirsugerør skal kunne vare i minst 30 minutter i de fleste, om ikke alle flytende væsker.

- De ble lansert etter tilbakemeldinger fra kunder og vi er glade for å gjøre det rette og fjerne plastikk fra våre restauranter, og ta betydelige skritt for å redusere miljøpåvirkningen, sier de, ifølge The Sun.

Sugerør til 11.000 kroner

Men ikke nok med det. De gamle McDonalds-sugerørene av plastikk ligger nå ute på Ebay - til noe stive priser.

Sky News skriver at det ligger sugerør på Ebay til 1000 pund - eller omkring 11.180 kroner. En kjapp titt innom Ebay.com forteller også Nettavisen om McDonalds-sugerør til både noen hundrelapper og over 11.000 kroner.

«Tenk deg at du er 50 år eldre enn du er nå, og forteller barnebarna dine om hvordan du fikk plastikksugerør fra McDonalds og de vil se på deg som om du er Gud», spøker en Ebay-selger.

Det er heller ikke alle som er enige med de som er misfornøyde. Flere Twitter-brukere ber også de som synes sugerørene ikke duger om å se det store bildet.