EKEBERGSLETTA (Nettavisen): Den årlige «verdikampen» under Norway Cup ble holdt onsdag formiddag, og en rekke norske kjendiser fintet frem fotballferdighetene sine.

Det gikk mildt sagt hardt for seg på banen da kjente TV-fjes, pensjonerte fotballspillere, politikere og komikere spilte i årets oppgjør mellom MOT-organisasjonen og Redd Barna.

Statsministeren ute av kampen etter fem minutter

Det viste seg fort at kjendiskampen ble dramatisk, hvert fall for statsminister Støre. Seks minutter inn i kampen var Støre nødt til å ta en liten hvilepause etter at han fikk en strekk bak låret. Statsministeren var svært ordknapp da han gikk av banen.

Etter kampens slutt hastet han seg av banen, men han kom en liten skade-oppdatering til Nettavisen.

– Veldig spennende for publikum med straffekonk. Jeg fikk meg en liten skrekk-skade så jeg spilte ikke hele matchen, men det var gøy å se på fra sidelinjen, sier Støre til Nettavisen.

Statsministeren ville ikke si konkret om han var fornøyd med leveringen sin på banen, for han hadde nok å tenke på med strekk-skaden.

Støre spilte for Redd Barna-laget, og kampen endte med en nervepirrende straffekonk. Den var Støre nødt til å delta i - med strekk i låret. Det med endte med at statsministeren regelrett gikk rett i bakken etter straffesparket, men han kom seg fort opp.

Fotballproff for en dag

Kampens målvinner, Chris Holsten (28) sørget for MOTs første og eneste mål. Derfor er det ikke rart at Nettavisen møtte en smørblid Holsten som var særs fornøyd over kampen.

Holsten var nemlig en stabil fotballspiller i sine yngre dager, og ifølge han selv er verdikampen den ene dagen i året han kan late som at han er fotballproff.

– Jeg liker å tro at jeg var en god fotballspiller før i tiden, og jeg liker å tro at jeg fortsatt er det. Men man blir jo eldre, sier den fotballglade Holsten.

Les også: «Alle» lurer på dette. Daniel Kvammen sitter på fasiten: – Essensielt

Holsten har oppnådd enorm suksess i musikkbransjen, og selv om han savner fotballen i ny og ne angrer han ikke på yrkesvalget sitt.

– Nei, jeg kjenner det er egentlig greit. Jeg blir fort sliten og stiv i kroppen, ler artisten.

– Vi vant i ånden

Ettersom det var uavgjort mot enden av kampen var det duket for straffekonk. Det ble til slutt MOT som var overlegne mot Redd Barna i straffekonken, og dermed stakk av med den gjeve seieren under årets kjendiskamp på Ekebergsletta.

Dette var Atle Pettersen og Marte Bratbergs retur på fotballbanen, de var nemlig aktive fotballspillere i ungdomstiden. Men å spille kamp i dag var ikke like lett som forventet.

– Fotball-kondisen er helt krise. Jeg hadde glemt hvor slitsom det er å løpe på gresset, forteller Pettersen til Nettavisen.

Bratberg og Pettersen spilte for Redd Barna som endte med å tape i straffekonken. Men de er ikke dårlige tapere av den grunn.

– Vi vant i ånden, men til å være en vennskapskamp var det voldsomt mye skader. Vi var hvert fall det laget som tålte mest, sier Pettersen.

Strekk på strekk

Det som skulle være en regntung formiddag ble fort til en solfylt dag på Ekebergsletta, og publikum ble vitne til et realt oppgjør. So nevnt ble det ikke en helt skadefri kamp.

Se kjendiskampen på Norway Cup direkte her (+)

Den første omgangen i kjendiskampen gikk som nevnt ikke helt knirkefritt, som resulterte i en rekke skader hos spillerne. Det var ikke bare Støre som fikk seg en real strekk.

Komiker Nils Ingar Aadne (39) måtte takke for seg tidlig inne i kampen. Han hadde også pådratt seg en strekk, han prøvde nemlig å gi publikum et show da han skulle rekke en pasning - men uten hell.

– Sånn er det å bli eldre, sier Aadne og fortsetter:

– Jeg tror ikke jeg kommer tilbake på banen igjen.

Skadene så ikke ut til å ende med det første, for kort tid etter Aadnes strekk fikk også Wanda Mashadi en støkk.

Det virket noe mer alvorlig for Mashadi sin del, som mottok legebehandling på gresset umiddelbart.

– Det går bra i hodet, men i bena er det vondt. Jeg kjente et hardt spak bakfra, forteller Wanda til Direktesport sin reporter på stedet.

Selvmål

Som nevnt var Holsten et fotballtalent i sine yngre dager, og han fikk vise frem sitt talent som tidligere fotballspiller og scoret kampens første mål for MOT.

Kort tid før første omgangen var ferdig er stillingen uavgjort med 1-1. Sander Austad Dale, bedre kjent som Randulle, sørget for selvmål.

– Jeg hadde et mål i dag: Å score. På sett og vis klarte jeg det, spøker han om selvmålet.

Det er ingen hemmelighet at Daniel Kvammen (34) har et konkurranseinnstinkt uten like, noe han bekrefter under onsdagens kamp. Han angrer dog på at han ikke var i hardtrening i forkant av fotballkampen, men han prøver ikke å ligge på latsiden.

– Jeg følte at jeg fremprovoserte selvmålet litt da, sier en kry Kvammen.