LOS ANGELES (Nettavisen): Den sørkoreanske filmen «Parasite» vant hele fire priser under Oscar-utdelingen og skrev samtidig historie.

Komedien er den første ikke-amerikanske filmen som vinner Oscar-statuett for beste film.

– Etter å ha vunnet beste internasjonale film, trodde jeg at jeg var ferdig for dagen, og jeg var klar for å slappe av, sa Bong Joon-Ho etter at han mottok prisen for beste regi for filmen «Parasite».

Les også: Brad Pitt overrasket alle etter å ha vunnet Oscar: - Jeg er veldig seriøs når det gjelder dette

I tillegg til å vinne beste film, beste regi og beste internasjonale film, vant den også for beste originalmanus under den 92. utgaven av Oscar-utdelingen som samler filmeliten og andre kjendiser.

Det er første gang en asiatiskprodusert film vinner pris for beste originalmanus. Det var også stor stemning i salen da vinneren ble dukket opp, og mange var synlig glad for at det var «Parasite» som stakk av med seieren.

– Tusen takk. Nå skal jeg drikke helt til i morgen tidlig, avsluttet Bong Joon-Ho talen. I talen i forveien sa han at han skulle «drikke i kveld».

I presserommet utbrøt Joon-Ho «dette er faen meg helt vilt!» foran Nettavisen og de andre journalistene i rommet mens han stod der med en Oscar-statuett i hver hånd.

Joon-Ho fortalte også at han har konkrete planer om å lage to filmer i tiden framover, der en av dem er engelskspråklig.

Les også: Spesielt én ting med Brad Pitts prestasjon i «Once Upon a Time in Hollywood» imponerte Leonardo DiCaprio: - Jeg tenkte: «Åh, herregud»

Filmen har også tidligere vunnet en rekke priser, blant annet var «Parasite» den første fremmedspråklige filmen til å vinne Screen Actors Guild Awards. Bong Joon-Ho har også vunnet beste regi under Golden Globe for komedien.