«Gjør mitt beste for å hjelpe til i underbefolkningskrisen. En kollapsende fødselsrate er den største faren sivilisasjonen står overfor», lød et Twitter-innlegg fra Tesla-gründer Elon Musk (51) delt forrige uke, kort tid etter at det ble kjent at han hadde blitt tvillingpappa i all hemmelighet i november 2021.

Videre skrev han at ordene hans er «triste, men sanne», før han fikk støtte av skuespiller og TV-profil Nick Cannon (41).

«Jeg er med deg, bror», skrev 41-åringen i tråden på Twitter.

Musk har nå ni barn, for øvrig med tre ulike kvinner, mens Cannon på sin side har tvillinger med ekskona Mariah Carey (53), to barn med modellen Brittany Bell (34), tvillinger med DJ-en Abby De La Rosa (31) og en på vei med Bre Tiesi (31).

Les også: Hemmelig tvillingfødsel skapte overskrifter. Det er ikke første gang

Cannonn fikk også en sønn med Alyssa Scott (28) i juli 2021, men han døde av en hjernesvulst i desember samme år.

– Upersonlig, fatalistisk og dystopisk

Det er imidlertid ikke alle som er helt fornøyd med Musk og Cannons Twitter-tråd.

I en kronikk hos Daily Mail går journalist, skribent og TV-personlighet Megan McCain (37), som for øvrig er datter av den avdøde politikeren John McCain, hardt ut mot Musks indirekte oppfordring om at alle mennesker bør få flere barn.

«Elon er den mektigste mannen på planeten, han kan virkelig gjøre hva han vil, når han vil, på hvilken måte han vil, men ikke tro at ordinære amerikanere relaterer til dette i det hele tatt», skriver McCain i den rasende kommentaren.

Videre påpeker 37-åringen at ikke alle har ressurser nok til å ha en stor familie med mange barn, og hevder Musks innlegg indirekte legger skam på alle som ikke får flere barn.

«At hvis vi alle ikke får så mange barn som kroppen vår er i stand til, tar vi ikke opp en eksistensiell krise med befolkningsnedgang. Det føles veldig upersonlig, fatalistisk og dystopisk», skriver politikerdatteren i Daily Mail-kronikken.

Les også: Elon Musk fikk hemmelige tvillinger med ansatt

Avslutningsvis skriver McCain at Elon Musk er et geni, men påpeker at selv ikke genier har svarene på alt.

«Spesielt ikke genier som har råd til å ansette alle surrogatene og barnepassekspertene i verden, og som penger aldri vil være et problem for», lyder 37-åringens klare tale.

Reagerte på statsminister-utsagn

Diskusjonen om hvor mange barn man bør få har også vært opphetet her til lands, som da Erna Solberg (61) ba nordmenn om å føde flere barn i nyttårstalen sin inn i 2019.

Dette begrunnet hun med at det fødes for få barn i Norge til at den norske velferdsmodellen kan opprettholdes på dagens nivå. For at det skal gå må alle få i gjennomsnitt to barn hver.

Les også: Slår hardt tilbake etter bilderedigeringsanklager

– Samfunnet vårt går rundt fordi voksne tar omsorg for barna. Og arbeidsføre sørger for de eldre. De neste tiårene får vi problemer med denne modellen. Vi nordmenn får stadig færre barn, sa hun i talen som vekket flere reaksjoner.

Blant dem som reagerte var Sophie Elise Isachsen (27).

«Jeg kan ikke snakke på vegne av alle, men jeg kan i alle fall fortelle hvorfor det frister jævlig lite å få barn under denne regjeringen, for min del», skrev influenseren på bloggen sin.

«Med politikere som sitter i førersetet og heier på kjernefamilien, og heier på at homofile skal ta støyet sitt en annen plass. Det gjør vondt å tenke på. Hva man setter de potensielle barna sine inn i», la Sophie Elise Isachsen til.